728×90 caixa onti estiu
Home > Medi Ambient > Millores forestals en 7 hectàries de terreny a Fuset i Sant Esteve

Millores forestals en 7 hectàries de terreny a Fuset i Sant Esteve

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat la realització de diverses millores forestals en un total de 7 hectàries de terreny forestal a les zones de Fuset i Sant Esteve. Els costos de la intervenció seran finançats per l’empresa Guerola Áridos y Hormigones, SLU, en virtut de l’acord signat en 1997 amb el consistori per el qual aquesta es comprometia a repoblar 1 hectària anual a les serres del terme municipal. Com que estan pendents d’aplicar les anualitats de 2011 a 2015, ambdós inclosos, i donat el diferencial de cada treball (es regenera en lloc de reforestar), la regeneració natural es realitzarà en 7 hectàries.

El regidor de Medi Ambient, Fran Quesada, destacava la importància d’uns treballs “que afavoriran la regeneració natural de l’entorn, un extrem que en aquest moment hem considerat prioritari. Els treballs han començat en la pujada de Sant Esteve, un entorn on encara hi havia indrets amb una densitat de pins molt elevada. De fet, es van rebre vàries propostes a Ontinyent participa que sol·licitaven actuacions forestals a este paratge.

EconomyCash Juny

A banda dels treballs d’aclariment de pins i poda, s’han arreplegat més de 1000 kg de runa, vidres i altres deixalles. Si el conjunt dels treballs no poden finalitzar abans del període estival, es reprendrien en la tardor fins la seua finalització.

Per altra banda, Fran Quesada ha recordat a la ciutadania les mesures extraordinàries de prevenció d’incendis forestals establides per la Generalitat Valenciana per al període de Setmana Santa i Pasqua. Fins després del dilluns de Sant Vicent i d’acord al que està establert al Pla local de Cremes no es poden fer cremes. Seran motiu de sanció. A més a més, es recorda a tots aquells que visiten les zones forestals del terme en els pròxims dies festius que han d’extremar les precaucions per a evitar que es produïsquen incendis forestals. “La cura de les muntanyes i la prevenció dels incendis forestals és responsabilitat de tots i es necessita la col·laboració de tots per a evitar que les masses forestals que es van salvar de l’incendi de 2010 puguen veure’s afectades per un succés semblant”, recorda el regidor.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Compromís lamenta l’enderrocament de l’umbracle de bioconstrucció del Passeig de Benarrai

La coalició Compromís lamenta l’enderrocament per part del Govern d’Ontinyent de l’umbracle de bioconstrucció del …