30/05/2024 - 15:16
Més

  La veu de les dones tèxtils s’amplia: Agullent i Bocairent se sumen a l’estudi històric

  Altres notícies

  El projecte d’investigació “Dones i Fàbriques”, iniciat a Ontinyent per explorar el rol de les dones en la indústria tèxtil del segle XX, es prepara per ampliar el seu abast a les localitats d’Agullent i Bocairent. Aquesta iniciativa, finançada pel Museu Valencià d’Etnologia i amb el suport del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, busca enregistrar testimonis personals que aprofundeixen en les vivències d’aquestes pioneres.

  Des de març, les investigadores Marta Berlanga i Sara Sierra han reunit memòries orals de dones que van ser part essencial de l’escenari tèxtil. Amb tallers participatius que ja han vist la participació de més de cinquanta dones, el projecte ha rescatat fotografies, anècdotes i emocionants retrobaments.

  “Les properes setmanes, ampliarem la investigació a Agullent i Bocairent, però encara estem oberts a incloure més testimonis d’Ontinyent i altres localitats,” explica Sara Sierra. Després dels tallers, es realitzarà una fase d’entrevistes personalitzades, que seran digitalitzades i enregistrades en format audiovisual.

  Jorge Rodríguez, president de la Fundació Museu del Tèxtil, destaca la importància d’una iniciativa que “no només dóna veu a les dones claus en la nostra història, sinó que també humanitza el museu, transformant-lo en un espai viu i dinàmic”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -