30/05/2024 - 15:45
Més

  Accions immediates contra la contaminació olfativa a la depuradora Bleachont d’Ontinyent

  Altres notícies

  La Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana ha anunciat que intensificarà els controls en la depuradora de l’empresa Bleachont, situada a la zona de l’antiga fàbrica Colortex a Ontinyent, per respondre a les reiterades queixes del veïnat sobre les males olors que afecten la localitat. La decisió va ser confirmada aquest divendres durant una reunió a València entre Jorge Blanco, Director General de Qualitat i Educació Ambiental, i Sayo Gandia, regidora de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent.

  Aquesta mesura arriba després d’anys de denúncies del col·lectiu veïnal de la Senda dels Cinc Germans, que ha expressat la seua preocupació per l’impacte ambiental i la qualitat de vida a la zona. Gandia ha comentat que la preocupació pel problema és una qüestió de competència autonòmica que ja va ser traslladada a la Conselleria en anteriors legislatures, però sense obtenir resposta fins al canvi recent de govern.

  L’actuació prometuda inclou una major fermetat en les inspeccions i la implementació de mesures correctives que asseguren una millor depuració de les aigües residuals. A més, un estudi olfatomètric realitzat el març de 2022 ha confirmat que la bassa de la depuradora és el principal focus d’emissió de les males olors, fet que ha motivat diverses denúncies davant el Seprona i la Fiscalia.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -