22/06/2024 - 21:01
Més

  Aielo de Malferit en Disputa: Planta de Biogàs Genera Debat Local

  Altres notícies

  La localitat d’Aielo de Malferit està immersa en una intensa polèmica arran de la proposta d’instal·lació d’una planta de biogàs en el polígon industrial Serrans V. El PSPV-PSOE local, governant a l’Ajuntament, ha manifestat per unanimitat la seua oposició al projecte, liderat per l’empresa Bioenergia Els Vent SL. La decisió ha estat presa després d’una assemblea extraordinària i urgent dels socialistes d’Aielo, celebrada el passat dimecres.

  Entre les preocupacions destacades pel PSPV-PSOE hi ha els possibles mals olors, l’alt consum d’aigua necessari per a l’operació de la planta, i l’increment significatiu del tràfic. A més, ressalten que la ubicació de la planta, pròxima al nucli urbà, podria desencoratjar la instal·lació d’altres indústries a la zona. El PSPV advoca per la economia circular i les energies renovables, però argumenta que aquestes han de desenvolupar-se sense perjudicar els residents ni limitar el futur del poble.

  A més, l’Ajuntament d’Aielo de Malferit ha expressat el seu suport a la ciutadania, després de reunir-se amb empresaris locals i associacions, constatant un rebuig generalitzat a la planta de biogàs. Aquesta oposició reflecteix una preocupació creixent per l’impacte ambiental i social del projecte.

  El PSPV espera que el Partit Popular d’Aielo realitze les gestions necessàries davant la Generalitat Valenciana per evitar la instal·lació de la planta. A més, el partit ha anunciat que s’adherirà a totes les accions que es realitzin des de plataformes o associacions locals per impedir la seua instal·lació. Aquesta situació posa de manifest la complexitat dels projectes d’energia renovable i la necessitat de trobar un equilibri entre el desenvolupament sostenible i el benestar de la comunitat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -