30/05/2024 - 15:25
Més

  Ens Uneix lamenta la “cortina de fum” de Compromís per a ocultar que no van donar suport a la represa de les obres del CEIP Martínez Valls

  Altres notícies

  Ontinyent Ens Uneix ha lamentat la “cortina de fum” del grup municipal de Compromís en l’Ajuntament de la ciutat en parlar de la liquidació del pressupost de 2023, “tot amb l’objectiu d’amagar que no van donar suport a la represa de les obres del CEIP Martínez Valls”.

  Així ho expressava el regidor d’Hisenda, Juan Pablo Úbeda, qui qualificava de “surrealista” les argumentacions de la formació nacionalista per justificar el seu vot respecte a la plurianualitat de les obres del CEIP Martínez Valls, un acord que permetrà a l’Ajuntament aportar diners propis per finançar esta actuació fins que es reben els fons que ha d’aportar la Generalitat, cosa que farà possible la inminent represa de les obres.

  Úbeda explicava que “per tal d’amagar açò, ara Compromís es llança en tromba per criticar la gestió econòmica que està fent el Govern d’Ontinyent, i ho fan emprant mitges veritats, que de vegades és pitjor que dir mentides”. En aquest sentit, apuntava que “nosaltres en cap moment vam dir que la liquidació de 2023 era negativa en 582.880 euros a 31 de desembre de manera cojuntural. I diem açò perquè eixe dia teniem un deute de 3.515.727,52 euros en subvencionsper part d’altres administracions, com l’IVACE, I’EDUSI per part del Ministeri, la Generalitat Valenciana o la Diputació de València, diners que van estar avançats amb fons propis de l’Ajuntament d’Ontinyent, fins que ens arriben eixos pagaments, cosa que ja està passant”.

  Úbeda explicava que “el bon estat de la tresoreria del que gaudeix l’Ajuntament ens permet esta maniobrabilitat, i ara, en rebre 500.000 euros de la Diputació i 276.000 de l’IVACE, no sols podem compensar eixe remanent negatiu, sinó incorporar crèdit nou al pressupost del 2024”, assenyalava. El regidor lamentava que “eixes mitges veritats també s’apliquen quan parlen del nivell d’execució de les inversions, ja que aquesta part concreta està afectada per situacions com la paralització precisament de les obres del CEIP Martínez Valls, per part d’una empresa que també va parar obres en altres molts municipis. La veritat és la que és, les xifres són les que són, i l’Ajuntament d’Ontinyent va liquidar el pressupost de despeses totals de 2023 amb un índex d’execució del 91’5%”.

  L’edil responsable de l’àrea econòmica també lamentava que “Compromís sembla que no vullga que avancem diners quan siga necessari, o que assumim la part municipal necesària per poder executar inversions subvencionades per altres administracions. Ens agradaria que ens digueren, i que aclariren a la ciutadania, quines inversions o serveis volen que eliminem o veuen en mals ulls que fem, si la regeneració de la Cantereria, el Museu Tèxtil i el centre de formació, el bus gratuït, l’atenció a la dependència, o programes com majors actius o contra la soledat no desitjada. La realitat és que som un govern realista i obert,que porta anys duent a terme una gestió que està permetent l’arribada de molts diners a la ciutat i que està transformant aquesta en positiu, tot i les circumstàncies adverses viscudes a nivell global en aquest temps”, concloïa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -