30/05/2024 - 15:36
Més

  Gabriel Portero: “Ens Uneix ens ataca perquè diem la veritat: Ontinyent haurà d’avançar diners per al Martínez Valls”

  Altres notícies

  Aquest dimecres, el regidor de Compromís per Ontinyent, Gabriel Portero, responia en roda de premsa a les acusacions i atacs fets pel regidor de Territori, Óscar Borrell, durant una entrevista a Ràdio Ontinyent sobre la plurianualitat de les obres del CEIP Martínez Valls, que es va votar en el Ple Municipal del passat dijous. Portero ha recordat que mai abans l’Ajuntament ha hagut d’avançar diners per a finançar una obra del Pla Edificant perquè la Generalitat no pague quan toca, i ha exigit al govern municipal que defense Ontinyent per damunt dels seus pactes partidistes, i reivindique tota la inversió a la Conselleria d’Educació.

  En paraules del regidor Gabriel Portero, “Compromís per Ontinyent ja vam denunciar en el Ple Municipal del passat dijous, i posteriorment a través dels mitjans de comunicació, que el punt sobre la plurianualitat de les obres del CEIP Martínez Valls ens preocupava molt. Aquest punt incorporava un acord segons el qual l’Ajuntament hauria d’avançar diners en 2025, perquè l’actual Generalitat de PP i Vox té previst aportar en 2026 una part de la inversió. Mai abans un projecte del Pla Edificant a Ontinyent ha implicat que l’Ajuntament haja d’avançar diners perquè la Generalitat no paga quan cal. Mai. La diferència fonamental és que abans la Conselleria d’Educació la dirigia Compromís i ara el PP. Abans s’apostava fermament per l’educació pública valenciana, i ara no. I davant aquesta situació, hem denunciat que el govern municipal no tinga una actitud més reivindicativa des del primer moment per a exigir que els diners arriben ja, en 2024 i 2025, i en cap cas es retarden a 2026”.

  “I enfront dels arguments i el debat d’idees, la resposta del regidor de Territori ha sigut afirmar que generem alarma social, i acusar-nos de radicals i sectaris. A més, ha intentat novament desviar el focus de la qüestió, i explicar-nos què és una plurianualitat en una obra. Li repetim, igual que en el Ple, que ja coneixem el funcionament de les obres plurianuals i l’adaptació del pressupost al ritme d’execució de les obres, i que sempre han trobat el nostre vot a favor en l’aprovació de les plurianualitats de projectes, foren del Pla Edificant o no. I sobretot, el que li reiterem és que no estem criticant això, sinó que l’Ajuntament haja d’avançar diners amb fons propis perquè el govern del PP i Vox a la Generalitat Valenciana vol desmantellar el Pla Edificant de totes les maneres possibles, ha retallat un 40% el pressupost global, i no posa els diners quan toca”, ha apuntat Portero.

  “El senyor Borrell sap que el que denunciem és cert. De fet, ens dona la raó quan afirma que, si cal, l’Ajuntament avançarà els diners. És a dir, que veu probable que el que estem denunciant puga acabar passant. A l’entrevista arriba a afirmar que demanaran a la Generalitat que aporte els diners en 2025. És a dir, critica la nostra postura, la defineix com a radical i sectària, però es compromet a fer el que li demanem. Com es pot observar, resulta tot prou incoherent”, ha subratllat el regidor.

  Portero també ha destacat que “reiterem que la comunitat educativa del CEIP Martínez Valls té tot el nostre suport, i que mantenim un contacte estret amb elles i ells, encara que li pese al govern municipal. De fet, convé recordar que en el mes de gener, quan el govern municipal mirava cap a un altre costat i sabia que les obres anaven a quedar detingudes més temps, va ser la comunitat educativa i el grup Compromís per Ontinyent qui vam exigir transparència i explicacions, en lloc de silencis, que era el que teníem per part del regidor d’Educació i del regidor de Territori. Curiosament, just després que exigírem solucions i transparència, van començar les reunions periòdiques per agilitzar la situació”.

  “I volem remarcar una qüestió més. No tolerarem que el senyor Borrell pose en boca nostra coses que no hem dit. Mai hem dit que volem que l’obra estiga parada fins a gener de 2025, com afirma a l’entrevista. Resignar-se a eixe retard era justament el que semblava que pretenia fer el govern municipal, abans que nosaltres denunciàrem públicament la situació de paralització de les obres. Per tant, li demanem al regidor de Territori que almenys siga seriós, i no invente coses”, ha manifestat Gabriel Portero.

  El regidor ha conclòs assenyalant que “davant els atacs, les contradiccions, les paraules grosses del senyor Borrell i eixe costum que té Ens Uneix de fer oposició a l’oposició, Compromís per Ontinyent continuarem reivindicant al govern municipal que mire per Ontinyent, i exigisca amb valentia les inversions. I ho fem amb el nostre estil, basat en la serenor, els arguments centrats en la gestió, i sobretot, amb educació. No és culpa nostra que per pactar amb la dreta i l’extrema dreta a la Diputació, ara el govern municipal d’Ens Uneix haja d’acontentar al PP i a Vox, haja de dir les coses amb la boca xicoteta quan parla amb la Generalitat, haja de defensar la postura de la Conselleria d’Educació, i haja de fer malabars amb les excuses. Si no són capaços de defensar Ontinyent per damunt dels seus pactes partidistes, els ho recordarem nosaltres cada vegada”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -