30/05/2024 - 15:51
Més

    La Generalitat dóna llum verda a la planta solar de Castelló de Rugat amb requisits per a la conservació dels jaciments

    Altres notícies

    La Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori ha donat l’aprovació inicial a una nova planta solar de 45 hectàrees promoguda per Polux Venture Energy, SL, amb inversors canadencs i xinesos, a les partides del Pinar i la Torre de Castelló de Rugat. Amb una inversió de 11 milions d’euros, esta serà la primera de les 18 instal·lacions fotovoltaiques planejades en la Vall d’Albaida que avança en els tràmits després de mesos de gestions.

    L’informe de la Direcció General d’Urbanisme, Paisatge i Avaluació Ambiental ha establert un impacte ambiental favorable, indicant que el projecte no necessitarà el procediment ordinari d’avaluació d’impacte ambiental, que és més lent i complicat. No obstant això, la realització del projecte depén de l’aprovació d’altres autoritzacions sectorials.

    El projecte, que ocuparà prop de 52 hectàrees de sòl rural de protecció agrícola, implementarà 30.270 panells solars i tindrà una potència instal·lada de gairebé 20.000 kilovats. La energia generada serà evacuada a través d’una línia subterrània de mitjana tensió fins a una nova subestació elèctrica prevista a Rugat.

    Un dels requisits més destacats per part de la Conselleria és la realització de sondejos arqueològics abans de començar les obres per a determinar les característiques dels jaciments romans presents en quatre parcel·les afectades. A més, haurà de realitzar-se un seguiment arqueològic intensiu durant les obres per a garantir la preservació del patrimoni cultural. Si es troben restes arqueològiques durant les obres, s’hauran de prendre mesures immediates per a la seua protecció i conservació segons la llei del patrimoni cultural valencià.

    La planta també ha de complir amb condicions per a la protecció del paisatge i la topografia local, inclòs el manteniment de la vegetació existent i la plantació de nova vegetació per a reduir l’erosió. A més, les instal·lacions han d’estar adaptades per a evitar la contaminació, com la recollida de fugues de combustibles, i el vallat perimetral ha de prevenir la col·lisió d’aus.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

    La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -