12/06/2024 - 20:10
Més

  Renovació de la línia Xàtiva-Alcoi: Inversió de 84 milions d’euros per millorar el transport a la Vall d’Albaida

  Altres notícies

  El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible d’Espanya ha adjudicat les obres per a la renovació integral de la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi, amb una inversió de 84,14 milions d’euros. Aquest projecte contempla la renovació de 64 quilòmetres de via, dividits en dos trams: Xàtiva-Ontinyent i Ontinyent-Alcoi. L’objectiu és incrementar l’eficiència, la fiabilitat de l’explotació ferroviària i la regularitat del trànsit, contribuint així a reduir els temps de viatge i a fomentar una mobilitat més sostenible.

  Les millores inclouen la substitució de tots els elements de la superestructura de la via, com ara carrils, travesses i balast, així com la renovació de pasos superiors i l’augment de la secció dels túnels per adaptar-se a la futura electrificació de la línia. Aquests canvis no només milloraran el servei actual sinó que també facilitaran el manteniment futur.

  Aquesta actuació s’emmarca dins del Pla de Cercanías de la Comunitat Valenciana i demostra el compromís del govern central amb la Vall d’Albaida, destacant-se d’altres administracions com la Generalitat i la Diputació, les quals han reduït les seues inversions en la comarca segons Fede Vidal, secretari comarcal del PSPV-PSOE. Vidal ha expressat gratitud pel suport continu del Govern d’Espanya, ressaltant que la inversió traduirà en un major benestar per a la ciutadania de la Vall d’Albaida.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -