Ontinyent inclou en el Pla d’Inversions de la Diputació la reforma integral de la Plaça de la Concepció

0

L’Ajuntament d’Ontinyent inclourà en el Pla d’Inversions 2020-2021 de la Diputació de Valencia la reforma integral de la Plaça de la Concepció. Es tracta d’una actuació prevista pel govern ontinyentí per a esta legislatura que passa a cobrar prioritat i evitarà perdre els diners previstos inicialment per a la reforma de la Glorieta mentre es busca un major consens en esta última actuació.

Cal destacar que la setmana passada la Mesa del Territori abordava la situació de la reforma de la Glorieta, un lloc que totes les persones assistents van coincidir en destacar com a “molt emblemàtic” i on cal buscar una solució de consens que satisfaga a totes les parts. Així, sense la necessitat d’executar l’actuació de la Glorieta en els terminis que marca el Pla d’Inversions de la Diputació, podran fer-se seminaris i tallers per buscar aquest consens emprant el temps que siga necessari.

La inclusió de la reforma integral de la Plaça de la Concepció en el Pla d’Inversions de la Diputació permetrà a l’Ajuntament comptar amb una aportació de 650.000 euros de la corporació valenciana per sufragar gran part de la despesa que comportaran estes obres, el cost de les quals superarà el milió d’euros.

L’actuació, que haurà d’estar finalitzada abans que acabe 2021, contempla la conversió d’aquesta plaça en un espai diàfan, de plataforma única, amb unes característiques semblants a les de la Plaça de Sant Domingo, on els i les vianants seran els protagonistes. Així, s’intervindrà a les dues safates de l’actual Plaça de la Concepció per eliminar les zones d’estacionament, atenent també la necessitat de majors espais per a vianants evidenciada durant el desconfinament del Covid-19.