22/05/2024 - 8:03
Més

  Compromís per Castelló de Rugat planteja un confinament per fer front a la Covid-19

  Altres notícies

  Compromís ha presentat una moció davant el plenari de Castelló de Rugat mitjançant la qual proposa sol·licitar al President de la Generalitat Valenciana, a la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública i al Govern d’Espanya la necessitat d’adoptar mesures més dures per fer front a la pandèmia davant les “preocupants xifres” que s’han conegut els últims dies. El grup municipal Compromís considera indispensable la necessitat de prendre mesures més restrictives des que els casos van començar a despuntar al territori valencià durant el mes d’octubre i, també, davant els ponts i les festes del mes de desembre.

  Fa escassos dies, davant l’increment de casos al municipi, l’Alcalde de Castelló de Rugat va demanar “autoconfinar-se”. Els portaveus de Compromís Damián Martínez i Míriam Martí han assegurat que davant esta situació “no únicament cal apel·lar a la responsabilitat individual de cadascú, sinó que cal prendre mesures contundents i valentes per a frenar els contagis, preservar vides, evitar el col·lapse del sistema sanitari i garantir el procés de vacunació. La sol·licitud d’autoconfinament no és suficient i menys si s’ha realitzat directament a la premsa, però no a la ciutadania sense cap comunicat específic. És per això que proposem davant el plenari sol·licitar a l’administració estatal i autonòmica mesures més contundents per al nostre poble i per al territori valencià”.

  Compromís planteja la suspensió de l’activitat de l’hostaleria, dels establiments turístic, hotelers i d’oci, els centres comercials i establiments comercials no essencials de més de 800 metres quadrats i limitar-ne l’activitat a espais d’igual o inferior tamany. Suspendre espectacles i activitats sense programació estable que impliquen acumulació de persones a l’entrada i a l’eixida, prohibició de les reunions de no convivents, exceptuant-ne les cures i la criança, i confinament nocturn a les 20:00 hores amb les excepcions que marca l’actual normativa.

  Conscients de la gravetat de les restriccions, Compromís demana al govern de l’estat un fons d’emergència covid per a pal·liar els efectes econòmics del tancament en els sectors esmentats. “Sense salut no hi ha economia, però no podem deixar milers de persones sense ingressos dels seus negocis, cal que el govern estatal actue per no deixar ningú enrere” afirmen des del grup municipal.

  En este sentit Compromís proposa que estes ajudes estiguen vinculades al manteniment dels llocs de treball, els drets laborals i el manteniment del treball autònom amb una bonificació de quotes a la Seguretat Social proporcional al percentatge de suspensió de l’activitat de l’empresa per a pal·liar els efectes econòmics.

  Des del grup municipal han afegit que “des de Compromís entenem que la dicotomia salut vs. economia és una dicotomia falsa perquè com estan apuntant tant la ciència com també les dades econòmiques, sense salut no n’hi ha economia”.

  Respecte a les mesures que son competència directa de la Generalitat Valenciana, Compromís proposa que mentre el Govern d’Espanya no decrete les mesures anteriorment esmentades, el President i la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública haurien de mantindre l’activitat dels servicis públics, l’activitat educativa com a servici essencial i modificar les resolucions i decrets per adoptar mesures més contundents que eviten l’augment de contagis.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -