18/04/2024 - 21:19
Més

    Compromís per Ontinyent demana més mesures per frenar els contagis i ajudes estatals i autonòmiques als sectors més afectats

    Altres notícies

    Nico Calabuig i Paloma Alberola han presentat una moció al Ple en la qual reclamen mesures més contundents davant la situació de contagi comunitari descontrolat i l’alta pressió hospitalària i ocupació de les UCI, així com un fons d’emergència estatal i autonòmic per a pal·liar els efectes econòmics de les noves mesures en els diferents sectors

    Aquest passat divendres, el grup municipal Compromís per Ontinyent registrava una moció, que serà debatuda i votada en el Ple Ordinari del mes de gener, on reclama mesures més contundents davant l’actual situació de la pandèmia de la COVID-19, amb un contagi comunitari descontrolat i una alta pressió hospitalària i ocupació de les UCI. Així mateix, la proposta presentada pel regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola demana al Govern de l’Estat i la Generalitat Valenciana la creació de fons d’emergència per a pal·liar els efectes econòmics que les mesures provoquen en els diferents sectors de l’economia.

    El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “en aquests moments, ens trobem en una situació molt preocupant tant al País Valencià com a tot Espanya, amb unes xifres de contagi desbocades i una pressió hospitalària i ocupació de les UCI molt elevada. En aquest sentit, al departament de salut Xàtiva-Ontinyent, el personal sanitari ve alertant de la situació d’alta pressió hospitalària en les darreres setmanes i mesos. A més, una enquesta recent ha tret a la llum que el 77% dels valencians i valencianes està a favor de noves mesures més eficaces. Pensem que és el moment de reclamar a l’Estat l’aplicació de mesures més contundents i valentes. Cal actuar si volem protegir el més important que tenim, la salut i la vida, evitar el col·lapse del sistema sanitari i garantir l’eficàcia del procés de vacunació”.

    Calabuig ha exposat que “la moció demana al Govern de l’Estat que es decrete un confinament parcial, així com la suspensió de tota activitat de socialització que implique una concentració excessiva de persones que puga maximitzar el contagi. També caldria aplicar la prohibició de reunions de grups de persones no convivents, excepte les activitats relacionades amb la criança o cures de l’àmbit familiar. Així mateix, plantegem un confinament nocturn a partir de les 20.00 hores, amb excepció de l’anada i tornada al lloc de treball o estudi”.

    “Junt amb aquestes peticions, és indispensable la creació d’un fons d’emergència estatal per a pal·liar els efectes econòmics de les restriccions sanitàries sobre les activitats econòmiques afectades, garantir el manteniment dels llocs de treball i els drets laborals, així com mantindre el treball autònom, incloent-hi la bonificació de les quotes a la Seguretat social de forma proporcional al percentatge de suspensió de l’activitat de les empreses”, ha explicat el portaveu de Compromís per Ontinyent.

    La regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha incidit en què “també demanem al President de la Generalitat i a la Consellera de Sanitat que, mentre no estiguen decretades les mesures estatals, es modifiquen les resolucions i decrets vigents i s’adopten, dins les competències autonòmiques, mesures més restrictives en espais de socialització, així com la prohibició de reunions de grups de persones no convivents, excepte activitats de criança o cures de l’àmbit familiar. A més a més, instem al desenvolupament d’un fons d’emergència també a escala autonòmica, que contribuïsca a pal·liar els efectes econòmics de les restriccions”.

    Alberola ha conclòs recordant que “fa més de dos mesos que des de Compromís portem reclamant en diferents institucions actuacions més valentes. La vicepresidenta Mónica Oltra ha insistit repetidament des de principis de novembre, molt abans de les festes de Nadal, en la importància d’aplicar mesures més estrictes que permeteren rebaixar la incidència descontrolada del virus, evitar el col·lapse del sistema sanitari i salvar vides. Davant aquesta situació, des de Compromís per Ontinyent portem al Ple aquesta moció, amb l’objectiu de fer força, també des de l’àmbit municipal, per a superar aquest moment crític de la pandèmia. Esperem comptar amb el suport de la resta de partits de la corporació”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -