19/04/2024 - 12:10
Més

    El PP d’Ontinyent trasllada la petició de conselleria d’Educació i Sanitat per realizar PCR als docents de la ciutat

    Altres notícies

    El grup municipal del Partit Popular, a través del seu Portaveu, Mercedes Pastor, ha dirigit un escrit a l’alcalde d’Ontinyent en el qual s’adjunten dues cartes dirigides als consellers de Sanitat Universal i Salut Pública i Educació, Cultura i Esport en les quals se sol·licita la realització de PCR al personal docent dels centres educatius d’Ontinyent, una vegada s’han incorporat del seu període vacacional i a més es realitzen aqueixes proves diagnòstiques de manera periòdica per a dotar de major seguretat la realització del curs escolar.

    Tal com detalla la portaveu del PP a Ontinyent, “com a corporació municipal i des de l’inici de la pandèmia hem compartit, amb responsabilitat, una gran preocupació per la incidència del virus COVID-19 a la ciutat d’Ontinyent. Tant és així que des del PP hem estat aportant idees per a la gestió, amb la finalitat de contribuir i portar avant programes d’ajuda que pal·lien la crisi tant sanitària com econòmica que està afectant els nostres ciutadans”.

    Com explica la portaveu del PP en Ontinyent “el fet de traslladar a alcaldia les cartes dirigides als consellers, en les quals se sol·licita es realitzen aquestes proves als docents de la ciutat, té com a objectiu buscar, de nou, la col·laboració i participació del govern local en aquesta petició, que esperem que siga atesa, perquè finalment els PCR es puguen realitzar als docents d’Ontinyent. Entenem, que l’ajuntament ha d’atendre les seues competències en serveis assistencials i de salut pública, però per a això, i màximament en aquest cas que us ocupa, es fa necessària la coordinació de totes les administracions”.

    Matisa Mercedes Pastor: “el Consell ha de facilitar als ajuntaments com el nostre la difícil tasca d’aquest complicat curs escolar i atendre aquesta demanda, de realitzar proves PCR al personal docent tant ara com de manera periòdica. Considerem que és una bona manera de continuar controlant i vigilant l’extensió del virus que si bé ahir en els últims 15 dies havia aconseguit a la ciutat 80 contagis, hui ja està la xifra en 110.

    Des del PP expliquen “davant l’imminent inici del curs escolar i a causa de la incertesa d’aquest nou context,  que es fa indispensable que totes les Administracions Públiques facen efectiu el mandat constitucional de protegir la salut dels nostres ciutadans amb totes les mesures que estiguen a l’abast dels poders públics. Una gestió eficaç d’aquesta crisi sanitària passa necessàriament per la coordinació de totes les Administracions Públiques”.

    “El Consell hauria d’incentivar i facilitar la col·laboració dels Ajuntaments, com a administracions més pròximes al ciutadà, per a fer front a aquest complicat curs escolar. No es pot oblidar que tant la Llei General de Salut Pública com la Llei General de Sanitat i la Llei Reguladora de Bases de Règim Local atribueix als ajuntaments i als serveis municipals competències en serveis assistencials i de salut pública. La realització de PCR al personal docent en els centres educatius municipals hauria de ser un exercici de responsabilitat per part del consistori, facilitat i fomentat per la Generalitat Valenciana, afirmen des del PP d’Ontinyent” conclou la portaveu.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -