21/07/2024 - 0:37
Més

  La Guàrdia Civil assenyala que l’incendi de Montitxelvo hauria estat produït per una descàrrega elèctrica

  La Guàrdia Civil de València, en el marc de l'operació ‘PIRORTETA, esclareix l'incendi de Montitxelvo concloent que es tracta d'un arc elèctric.

  Altres notícies

  La investigació va començar a principis de novembre en tindre la Guàrdia Civil coneixement d’un incendi localitzat als afores de la localitat de Monichelvo(València). El dia de l’incendi es van registrar ratxes de vent Oest de 92km/h, que van provocar que el foc s’estenguera ràpidament.

  El número d’evacuats s’estima en 960 persones i va afectar 6 habitatges. Una a la Urbanització La Llancuna, quatre en la localitat d’Ador i una en la localitat de Terrateig. L’àrea total afectada és de 2.344,46 hectàrees.

  La inspecció ocular per part dels investigadors ha establit tant per vestigis físics, com per declaracions de testimonis, que la causa de l’incendi va ser per una descàrrega elèctrica provinent dels cables de mitjana tensió pròxims.

  Els resultats de les inspeccions realitzades durant la investigació indiquen que el foc es va originar sobre el punt d’inici, on els cables de la línia elèctrica de mitjana tensió van entrar en contacte amb el brancatge dels arbres.

  Aquesta interacció dels cables amb les branques va poder induir un arc elèctric que, combinat amb el tipus de combustible present ( fulles i xicotetes branques), va provocar una combustió i diversos materials incandescents van caure a terra.

  Les diligències han sigut entregades en la Fiscalia de Medi Ambient de València.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -