728×90 caixa onti
Home > General > El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana denúncia la incapacitat de les persones joves per emancipar-se

El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana denúncia la incapacitat de les persones joves per emancipar-se

El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana ha presentat al BIOPARC la campanya ‘Valencian Geographic’ a la qual, baix el lema #JovesEnPerill, exposen els problemes que té la joventut valenciana per a desenvolupar un projecte d’emancipació personal, a causa de les dificultats per accedir al treball de qualitat i la vivenda, denunciant les condicions de precarietat laboral i pobresa de les persones joves.

En la roda de premsa, David Latorre (ex-president del CJCV) i Francisco Javier Marco (president del CJCV) han presentat el primer número de la revista ‘Valencian Geographic’, en què de manera original i fent ús de la famosa publicació sobre el món animal i natural, es destaquen les dades més preocupants sobre la situació de la joventut valenciana.

Marco ha destacat que ‘només 2 de cada 10 persones joves podem independitzar-nos. Això es deu a què un 43,6% de persones joves estem a l’atur i les que treballem, ho fem en condicions de precarietat i temporalitat. A més, la situació no canvia, ja que el 94% dels contractes signats en 2015 van ser temporals’ i, com a conseqüència de tot açò, ‘prop de la meitat del jovent valencià estem sota el llindar de la pobresa’.

Latorre ha continuat explicant que l’accés a l’habitatge tampoc ajuda a l’emancipació: ‘necessitem dedicar 13 vegades el nostre sou per a accedir a una vivenda. Amb aquest panorama, l’exili juvenil a la comunitat valenciana es xifra en 22.000 persones que han hagut d’abandonar la nostra terra per buscar el seu projecte de vida a altres països, cosa que suposarà en 10 anys una pèrdua econòmica de 8.275 milions d’euros al nostre territori’.

Des del CJCV s’ha manifestat que amb aquesta realitat la joventut valenciana es pot catalogar com a una ‘espècie en perill d’extinció’, i precisament la campanya pretén fer arribar aquest missatge a les administracions públiques i persones rellevància política i social, i reivindicar unes polítiques que canvien aquesta situació.

‘Perquè donar suport hui a la joventut és mirar pel present i futur de tota la societat’.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Alfred Bernabeu nomenat Secretari General de l’Associació de Cronistes Oficials del Regne de València

El cronista oficial ve participant en les activitats que l’Ajuntament i les associacions locals li sol·liciten per difondre entre la ciutadania