20/06/2024 - 22:53
Més

  Compromís impulsa el reconeixement dels Moros i Cristians com a Patrimoni de la Humanitat

  Altres notícies

  La portaveu de Compromís a la Diputació de València, Dolors Gimeno, ha explicat que la iniciativa pretén “garantir el mateix reconeixement institucional i econòmic de les Festes de Moros i Cristians que el que reben altres festes valencianes, donada la seua importància cultural i social als nostres pobles”.

  La moció del Grup Compromís per al proper Ple de la Diputació instarà el govern de Mompó a donar un tracte equitatiu a nivell institucional obrint-los les portes de la Corporació a través d’activitats que acollisquen els festers i festeres. És tracta d’una forma de prestigiar i  visibilitzar tot el treball en l’àmbit de l’artesania, la indumentària o la música que està lligada als Moros i Cristians.

  “Lamentem que en el pressupost del PP i Ens Uneix d’enguany s’haja eliminat la subvenció de 100.000€ a l’Associació d’artesans i professionals de les festes de moros i cristians. A més, reclamem que les filaes i comparses compten amb ajudes directes de la mateixa manera que les Comissions Falleres reben fons públics per al seu desenvolupament” , ha declarat Gimeno.

  Suport Internacional als Moros i Cristians

  Des del grup valencianista reivindiquen la transcendència internacional d’estes festes populars com a expressió artística de rellevància. Per això, demanen que la Diputació inste el Ministeri de Cultura a iniciar l’expedient per a la inscripció d’esta celebració en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

  Per altra banda, Compromís també proposa que es done suport per a la celebració del II Congrés Internacional de Moros i Cristians que enguany se celebra a Gandia, amb la participació de països com Perú, El Salvador, Mèxic o Estats Units.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -