30/05/2024 - 14:28
Més

  El Fons Valencià Ofereix 24 Places per a Voluntariat Internacional

  Altres notícies

  En una mostra de compromís sense precedents amb la solidaritat i el desenvolupament internacional, el Fons Valencià per la Solidaritat, en col·laboració amb l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID), la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat (CONFOCOS), ha anunciat l’obertura de les inscripcions per a la seua onzena edició del projecte “Especialista Municipal Voluntari/ària”. Aquest projecte, que finalitzarà el termini d’inscripcions el pròxim 5 de maig, ofereix 24 places per a realitzar voluntariat internacional en municipis i entitats de Bolívia i l’Equador.

  Amb l’objectiu de fortalecer les aliances municipalistes i impulsar l’intercanvi de coneixements, aquesta iniciativa està dirigida prioritàriament a personal tècnic especialitzat d’ajuntaments i mancomunitats que formen part del Fons Valencià, així com a professionals de la Comunitat Valenciana interessats en contribuir al desenvolupament sostenible dels països del sud. El projecte cobreix diversos àmbits com el turisme, periodisme, desenvolupament local, música, joventut, igualtat, enginyeria i gastronomia, i no suposa cap cost per als participants ni per als ajuntaments o mancomunitats membres.

  Els objectius generals d’aquesta iniciativa inclouen la creació d’una consciència solidària, la prestació d’assistència tècnica especialitzada, i la promoció d’un espai de participació i intercanvi de coneixements. A més, busca sensibilitzar sobre la realitat dels municipis del sud i la importància dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

  Les persones interessades han d’omplir un formulari de sol·licitud i enviar la documentació requerida abans del 5 de maig de 2024. Després del període d’inscripcions, el Fons Valencià per la Solidaritat realitzarà un procés de selecció i les persones seleccionades participaran en una jornada de formació i capacitació prèvia.

  El projecte “Especialista Municipal Voluntari/ària” ha estat un èxit en les seues edicions anteriors, amb un total de 100 voluntaris tècnics que han col·laborat en diversos projectes de cooperació tècnica, contribuint així a un desenvolupament humà just i sostenible.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -