30/05/2024 - 14:12
Més

  L’Associació Per l’Horta d’Ontinyent Defensa la Preservació del Patrimoni Agrari

  Altres notícies

  L’associació Per l’Horta d’Ontinyent ha emés un comunicat on expressa la seua oposició a l’ampliació de terrenys dedicats a la indústria a Ontinyent, advocant per la protecció i preservació de l’horta històrica de la ciutat. Aquesta posició ve motivada per la preocupació sobre les conseqüències que tindria l’ampliació de sòl industrial sobre els terrenys agrícoles i la necessitat de conservar l’horta com a patrimoni natural i històric de la comarca.

  Des de Per l’Horta d’Ontinyent, s’assenyala que no hi ha una falta real de sòl industrial a la ciutat, sinó més bé una manca d’ocupació del sòl ja urbanitzat i disponible. A més, l’associació destaca l’existència de més de 300.000 m² de sòl industrial en desús, incloent terrenys buits i naus desocupades, que podrien ser aprofitats per noves empreses sense necessitat de recórrer a l’expansió industrial.

  El comunicat fa referència a un informe presentat a l’ajuntament que evidencia la disponibilitat d’aquests terrenys i proposa alternatives per incentivar la seua ocupació, com ara mesures fiscals o ajudes per a la reforma de les naus existents. L’associació demana una política industrial responsable que prioritzaci la reutilització del sòl ja urbanitzat davant la creació de nou sòl industrial, tenint en compte els valors ecosistèmics, agrícoles i històrics de l’horta d’Ontinyent.

  En resposta a les pressions per ampliar el sòl industrial, Per l’Horta d’Ontinyent reivindica la creació d’un Pla de Protecció de l’Horta que garantisca la preservació d’aquest patrimoni i fomente la producció local d’hortalisses, com una mesura contra l’especulació i en favor del desenvolupament sostenible de la comarca.

  L’associació conclou reiterant la seua oposició a qualsevol pla d’ampliació que comprometa l’horta històrica, amb el lema “Ni un metre quadrat menys d’horta”, destacant la importància de preservar el patrimoni natural i agrari d’Ontinyent i la seua comarca.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -