El Consell General de Treball Social posa en valor la tasca d’Ontinyent durant la pandèmia de la Covid-19

0

El Consell General de Treball Social ha publicat un article de l’Ajuntament d’Ontinyent al seu monogràfic “Trabajo Social vs. Covid-19” on s’exposen les mesures i estratègies per garantir l’atenció i cobertura de les necessitats bàsiques a tota la ciutadania durant la pandèmia de la Covid-19.

La regidora coordinadora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que “durant la gestió de l’emergència sanitària l’objectiu principal era aplanar la corba de contagis. No obstant, mentre s’aplanava eixa corba hi havia una altra que anava creixent: la corba de la desigualtat i que, des de l’Ajuntament continuem tractant de doblegar”, manifestava.

En l’article “co-construcció d’un protocol d’intervenció d’emergència front a la crisis provocada per la Covid-19 en el municipi d’Ontinyent” s’expliquen les línies estratègiques que des d’Alcaldia i l’àrea d’Atenció Primària dels Serveis Socials Inclusius de l’Ajuntament d’Ontinyent es van establir per proporcionar atenció i cobertura de les necessitats bàsiques, instrumentals i psicosocials a totes i tots els ontinyentins, posant especial atenció als col·lectius més vulnerables. Entre les mesures exposades destaquen la posada en marxa del servei de compra de menjar i medicació a domicili, trasllat a centres de salut de persones majors o amb diversitat funcional, orientació psicològica a tota la població, així com seguiment dels menors vulnerables, servei de menjar a casa per a menors, servei d’ajuda a domicili, serveis contra la violència de gènere i tramitació d’ajudes d’emergència social.

La regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, assegurava que tots aquests serveis han servit perquè “ningú es quedara al camí. Des del Govern d’Ontinyent continuem treballant perquè tot i que l’emergència sanitària ha passat, és ara quan comencem a veure les conseqüències econòmiques de la pandèmia i cal continuar impulsant mesures per garantir la igualtat d’oportunitats i els drets fonamentals de tota la ciutadania”, incidia.

L’article ha sigut elaborat per Miguel Colorado, coordinador de l’àrea d’Atenció Primària de Serveis Socials de l’Ajuntament; i per 5 estudiants del grau de Treball Social en pràctiques: Raül Cambra Montagud; Rebeca Esteve Biosca; Andrea Pla Egea; Miguel Pla Navalón i Alba Rubio Navarro. En aquest sentit, Colorado destacava que “l’Ajuntament d’Ontinyent a través de Serveis Socials ha posat en escena l’actuació d’aquesta àrea en una crisis d’emergència” i incidia que “s’ha demostrat que els Serveis Socials tenen un paper rellevant en la intervenció de l’emergència social”.

Publicitat