dav

Compromís per Ontinyent proposa l’elaboració d’un Pla d’Actuació Municipal davant el Risc d’Inundació

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat una moció per al pròxim Plenari ordinari, en la qual es demana que es pose en marxa l’elaboració d’un Pla d’Actuació Municipal davant el Risc d’Inundació (PAMRI) per a Ontinyent, que a hores d’ara no existeix i és obligatori a causa del risc alt amb què està catalogat Ontinyent dins el llistat de Municipis amb risc d’inundacions de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Ontinyent compta, des de 2018, amb un Pla Operatiu Municipal contra el Risc d’Inundacions, però aquest és insuficient, ja que només és un apartat dins el Pla d’Actuació Municipal davant el Risc d’Inundació (PAMRI), que comprén més aspectes i ha d’existir de forma obligatòria en el cas d’Ontinyent.

Així, el Pla Operatiu Municipal només inclou el protocol d’emergència, esquemes organitzatius i un llistat dels punts més susceptibles de risc i les problemàtiques que s’ocasionen en aquests punts, però no aporta altres aspectes fonamentals com la cartografia de risc (mapes de perillositat, vulnerabilitat o exposició), així com anàlisis territorials i de risc, o estudi d’inundacions històriques.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “aquesta moció és prioritària per a la seguretat de les persones i els béns d’Ontinyent. El risc alt d’inundació amb què està catalogat Ontinyent obliga a l’elaboració del PAMRI, però en canvi, només tenim Pla Operatiu Municipal, més limitat, menys complet, ja que només és un apartat del Pla d’Actuació Municipal”.

Segons Calabuig, “aquesta situació ha de corregir-se com més prompte millor, ja que els fenòmens extrems relacionats amb la pluja comencen a ser més habituals que fa anys, ens afecten ja en el present, i el nivell de prevenció a la nostra localitat ha de ser el màxim possible”.

Per la seua banda, la regidora Paloma Alberola recordava que la formació valencianista ha presentat, també per a aquest pròxim Ple ordinari, una altra moció, relacionada amb la declaració de l’Emergència Climàtica a Ontinyent.

“Les mocions que portem al Ple són dos formes d’abordar un mateix problema, el canvi climàtic. És necessari que declarem l’Emergència Climàtica a Ontinyent, i que implementem canvis i compromisos seriosos en la nostra forma de relacionar-nos amb l’entorn, de cara a reduir el canvi climàtic. Paral·lelament, cal que el municipi compte amb el PAMRI de forma urgent, si volem garantir la màxima seguretat i la resposta més eficient possible davant situacions de fortes pluges i inundacions”, apuntava Alberola.

Des de Compromís per Ontinyent s’ha incidit en la urgència de donar resposta i solucionar la inexistència del Pla d’Actuació Municipal davant el Risc d’Inundació a la ciutat, i s’ha destacat que l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ofereix tot el seu suport tècnic de cara a desenvolupar aquests Plans per part dels municipis.

Per últim, des de la formació valencianista, d’esquerres i ecologista s’ha fet una crida a La Vall ens Uneix i el Partit Popular perquè voten a favor de la proposta de Compromís al Plenari municipal.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Consell Local de Medi Ambient d’Ontinyent aprova per unanimitat la restauració i modificació d’usos de la Finca Fuset

El Consell Local de Medi Ambient d’Ontinyent aprovava per unanimitat la restauració i modificació d’usos …