La Plataforma per la Reindustrialització participa en unes jornades sobre empresa i territori

La Plataforma per la Reindustrialització Territorial, integrada per COEVAL, IBIAE i FEDAC (representants empresarials de les Comarques de la Vall d’Albaida, la Foia de Castalla i l’Alcoià-Comtat) participarà dijous que ve, 6 d’octubre, en la Jornada “La cohesió territorial, camí cap a la cohesió social i econòmica”, organitzada per l’Institut d’Estudis Ignasi Vilallonga d´Economia i Empresa, en la Seu de Baleària a Dénia.

La Jornada s’inaugurarà a les 18 hores, amb la intervenció de l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, per a donar pas al primer dels tres temes que es tractaran en la mateixa, “L’orientació territorial a la política econòmica: indústria i turisme”. Aquest serà presentat per l’analista financer Rafael Beneyto i en ell intervindran el catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat d’Alacant, Josep Antoni Ibarra i el director general de Consorci València 2007, Vicent Llorens.

Seguidament, presentat per l’economista Nestor Novell, es passarà a tractar l’estratègia territorial valenciana, amb la participació de dos destacats càrrecs de la Generalitat relacionats amb la matèria, Josep Vicent Boira, Secretari autonòmic d’habitatge, obres públiques i vertebració del territori de la Generalitat Valenciana, i Antoni Such, Director general d’administració local de la Generalitat Valenciana.

Finalment hi haurà una taula redona d’importants empresaris i agents econòmics i socials territorials en la qual es tractaran “Els pactes territorials entre agents econòmics i socials”. En ella participaran Rafael Pla, que representa a la “Plataforma per la Reindustrialització Territorial” (COEVAL-FEDACIBIAE); Sonja Dietz, per part de CEDMA; Rafael Juan, per FAES; Manuela Pascual, per CC.OO.; Raúl Rosselló, per UGT i els empresaris Joan Server (Rolser) i Jose Juan Fornés (Más y Más). Finalment, a les 20 hores, està prevista la cloenda, per part del Conseller d’Economia sostenible i nous sectors productius, Rafael Climent.

Des de la Plataforma per la Reindustrialització Territorial s’explica que s’aprofitarà la participació en aquesta Jornada “per a exposar el seu model d’unitat empresarial vinculat al territori, de caràcter supracomarcal i supraprovincial, basat en la sinergia existent entre els territoris industrials de la Vall d´Albaida, L´Alcoia – El Comtat i La Foia de Castalla. Aquest model, basat en la proximitat a la realitat empresarial de les seues Associacions, que tenen caràcter comarcal i intersectorial, ha de ser protagonista actiu al mateix nivell que els sectors i les empreses en la configuració de la nova patronal autonòmica, que en aquests moments ha de liderar la representació empresarial de la Comunitat Valenciana”.

Font: Plataforma per la Reindustrialització Territorial

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Torró: “Apostem per una indústria competitiva que fomente el camí traçat per Europa respecte a la transició ecològica justa i digital”

La secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, ha destacat “l’aposta …