11/12/2023 - 10:11
Més

  Una alumna de l’IES l’Estació guanya el premi al millor cartell que AFAO convoca per al Dia Mundial de l’Alzheimer

  Altres notícies

  Carla Mira Orquín, una jove estudiant de l’IES l’Estació que enguany està cursant 2n de Batxillerat Artístic, ha obtingut aquest mes de setembre el reconeixement de l’entitat AFAO d’Ontinyent per dissenyar el cartell anunciador de les XX Jornades sobre el Dia Mundial de l’Alzheimer, organitzades anualment per aquesta associació sense ànim de lucre i d’àmbit comarcal que dóna suport tant als qui pateixen la malaltia com als seus familiars.

  AFAO i l’IES l’Estació, per mitjà del seu Departament de Dibuix, col·laboren des de fa huit anys en una activitat que té per objectiu incentivar la creativitat entre l’alumnat del centre matriculat en l’assignatura de Cultura Audiovisual. “Per als alumnes és una gran oportunitat de participar en l’elaboració d’una imatge que representa el dany progressiu i irreversible del cervell, i que posteriorment s’utilitzarà per il·lustrar les Jornades “, assenyala la professora Reme Pérez, del departament esmentat.

  Amb el cartell guanyador d’enguany, Carla, que des de menuda s’ha decantat per la creació artística, ha volgut plasmar la degeneració gradual d’aquesta demència incurable ara per ara. “Principalment, vaig utilitzar com a fons el color simbòlic de l’Alzheimer, el violeta”, ens explica aquesta jove artista. “Després, i mitjançant el perfil d’un rostre que representa un gènere neutre, vaig desenvolupar una metàfora visual on les papallones que alcen el vol simbolitzen aquells records i vivències que obliden i ja no tornen a recordar les persones que sofreixen aquesta malaltia degenerativa”.

  Carla, que en nou mesos finalitza l’institut, s’ha marcat l’objectiu de continuar la seua formació acadèmica a la Universitat Politècnica de València, on desitja estudiar Belles Arts o Disseny i Tecnologies Creatives.

  Font: IES l’Estació d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -