728×90 caixa onti
Home > Vall d'Albaida > L'Olleria > S’inicien les obres de recuperació ambiental del par atge natural de “El Salido”

S’inicien les obres de recuperació ambiental del par atge natural de “El Salido”

El projecte d’adequació i recuperació ambiental de “El Salido” és ja una realitat. Es tracta d’un important projecte per a l’Olleria que a més de la regeneració de la zona preveu també la construcció d’un Centre d’educació ambiental, i que està previst que estiga en funcionament a principis de 2019.
L’Alcalde de l’Olleria, Julià Engo, qui va visitar ahir el paratge acompanyat pel Diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha destacat la importància d’aquesta actuació per a l’Olleria donat que “ens permetrà als ollerians i ollerianes poder tornar a gaudir del paratge natural de El Salido, molt deteriorat desgraciadament en els últims anys, a més d’oferir un espai on aprendre directament, a partir de l’experiència, com afecta l’erosió o la intervenció de l’home a la natura, així com la importància del canvi climàtic en la mateixa”.

El projecte té un cost de 116.000€, dels quals la Diputació de València costeja el 70%, i el 30% restant, l’Ajuntament. El Diputat de Medi Ambient, Josep Bort, per la seua banda va explicar que “en aquest projecte prima la regeneració ambiental, donat que el paratge té una potencialitat mediambiental molt important i que a més servirà d’estudi per vore com es pot treballar amb espècies noves, recuperar d’antigues, etc.”

Entre les actuacions que preveu el projectes es troba l’acondicionament i restauració dels accessos, la recuperació dels murs de pedra i d’altres construccions etnogràfiques existents. A més de tractaments silvícoles, la neteja d’espais i la plantació d’arbres i arbusts autòctons mediterranis per tal de recuperar la coberta vegetal. “Replantarem les bancalades amb plantes aromàtiques i agroforestals, i a la pinà es repoblarà una zona i s’aclarirà una altra que té excés de massa forestal. A més, es faran caminets d’accés, es col·locaran tanques de fusta, papereres, i acabararem d’adequar l’edifici per convertir-lo en Centre d’Educació Ambiental”, ha explicat Ruth Martínez, Regidora de Medi Ambient.

La zona ubicada als peus de la Serra Grossa, i de propietat municipal, va patir un incendi al 2005 el que va afavorir la desaparició d’espècies climàtiques i la seua substitució per altres de piròfiles, a més d’agreujar l’enfonsament dels antics bancals de pedra característics de la zona i que ara es volen recuperar.

Font: Ajuntament de l’Olleria

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’Olleria adequa la Casa Santoja amb l’ajuda de la Diputació de València

Diferents espais de la Casa Santoja s’han pogut adequar gràcies a l’IFS 2015 i SOM 2018 amb una inversió d’aproximadament 205.000 euros