08/12/2022 - 17:15
Més
  IniciVall d'AlbaidaAlbaidaL'Olleria, Otos i Albaida col·laboren amb el Fons Valencià per ajudar a...

  L’Olleria, Otos i Albaida col·laboren amb el Fons Valencià per ajudar a Equador

  El Fons Valencià per la Solidaritat ha contribuït a restablir la quotidianitat de més de quatre mil afectats pel terratrèmol que el 16 d’abril de 2016 va assolar el nord de la regió costanera d’Equador. S’ha garantit l’accés a aigua potable de 4.000 persones mitjançant l’execució directa d’un projecte d’emergència del comité autonòmic d’UNICEF i s’han atés les necessitats immediates de 21 famílies a través d’ECOSOL ONGD i Maquita, la seua contrapart en Equador. Això ha estat possible gràcies al fons d’emergència i les aportacions extraordinàries dels ajuntaments d’Elx, Xàtiva, l’Alcúdia, l’Olleria, Otos, la Llosa de Ranes, Albaida, Genovés, Parcent, Almussafes i el concert solidari de l’Associació Musical Canalense. Com recorda la presidenta del Fons, Xelo Angulo, «les catàstrofes naturals deixen de ser notícia quan comença el nostre treball i a restablir-se la normalitat».

  El terratrèmol, de magnitud 7,8 en l’escala de Richter, va afectar els recursos hidrics i les necessitats bàsiques de milers de persones de les províncies de Manabí i Esmeralda, a més de causar centenars de víctimes mortals. Amb la contribució del Fons, UNICEF ha garantit l’accés al d’aigua potable a quatre mil persones dels cantons de Muisne, a la província d’Esmeralda, i els de Pedernales, Jama i Portoviejo a Manabi, mitjançant quatre tancs d’aigua, la distribució de tabletes de purificació, cinc-cents kits de sanejament i higiene, provisió de mosquiteres impregnades o la instal·lació de latrines. Igualment, mitjançant ECOSOL, s’han atés les necessitats immediates de 124 persones de 31 famílies de la comunitat rural de Las Chacras Adentro, al cantó de Portoviejo (província de Manabí) amb el lliurament de kits d’emergència per a garantir el dret a la subsistència mínima que inclouen productes d’alimentació, d’higiene personal i de protecció.

  El Fons Valencià per la Solidaritat desenvolupa el seu treball en el camp de l’emergència i l’acció humanitària, principalment a través del Comité Permanent d´Acció Humanitària i de Emergència de la Comunitat Valenciana (CAHE). El fons d’emergències i acció humanitària del Fons Valencià es va crear en 2012 i es renova anualment per a comptar amb una quantitat estable que done resposta immediata a les crides de col·laboració amb motiu de catàstrofes i/o crisis humanitàries per part del CAHE i de cridades d’ONGD, sense que inicialment es deguera concretar esta consignació pressupostaria a un projecte concret.

  El Fons Valencià per la Solidaritat és l’associació dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana per la cooperació, la sensibilització i l’educació pel desenvolupament, i es va constituir en 1992 per contribuir al progrés dels països empobrits així com per a sensibilitzar a la societat valenciana de les problemàtiques que patixen. En 25 anys, el Fons ha passat d’11 municipis a 110 en tota la geografia valenciana, de diversa grandària i color polític, però units pel mateix projecte transversal de cooperació municipalista i desenvolupament d’una consciència de ciutadania global crítica i responsable entre la població dels municipis socis.

  Font: Fons Valencià de la Solidaritat

  Redacció TVdigitalOntinyent
  Redacció TVdigitalOntinyenthttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

  El més llegit