amic ficcions
Home > Economia > Empreses i comerços > COEVAL demana a la Consellera Mª José Salvador major implicació de l’Administració a la Vall d’Albaida

COEVAL demana a la Consellera Mª José Salvador major implicació de l’Administració a la Vall d’Albaida

La Consellera d’Habitatge, Obres Publiques i Vertebracio del Territori María José Salvador ha participat en les Trobades Empresarials que organitza la Confederació Empresarial de la Vall d´Albaida (COEVAL). En el mateix, que s’ha desenvolupat a Ontinyent, han participat també la Tinent d’Alcalde i Coordinadora del Area de Territori del Ajuntament d´Ontinyent, Rebeca Torro i el Tinent d’Alcalde i Coordinador del Area de Politica per als Persones del Ajuntament d´Ontinyent, Jaime Peris. Igualment María José Salvador ha estat acompanyada per l’Assessora d´Afers Parlamentaris, Carmen Antequera.

La Consellera Maria José Salvador ha exposat davant els empresaris de COEVAL les línies mestres de present i futur de la seua Consellería, destacant l’aposta per la rehabilitació destinada al sector de la construcció i afins que es planteja com un suport de la Generalitat al fet que aquests sectors, que són autèntics motors econòmics, puguen basar la seua recuperació en les esmentades actuacions de rehabilitacions immobiliàries, que han de ser aprofitada per a implementar actuacions d’eficiència energètica i de sostenibilitat ambiental concordes amb els temps actuals. En aquest tema els empresaris assistents van entaular un interessant debat amb la Consellera que va servir per a aclarir aspectes de la ferma aposta per la rehabilitació que fa la Generalitat en col·laboració amb els Ajuntaments de la Comunitat Valenciana i en el qual els empresaris de COEVAL li van demanar major implicació de l’Administració en el tema d’evitar les dificultats que troben amb grans empreses subministradores de serveis a l’hora de poder dur a terme actuacions de desenvolupament empresarial.

Els representants de COEVAL van aprofitar la trobada amb la Consellera per a reivindicar que la Generalitat ha de donar el tracte que es mereix una comarca com la Vall d´Albaida que des de sempre a estat aportant molt al desenvolupament i progrés de la Comunitat Valenciana i que fins avui no se sent satisfeta del que rep a canvi per part dels diferents governs que han estat al capdavant de la Generalitat. Així en concret s’ha demanat que la Generalitat rescate competències i finançament de l’Administració de l’Estat per a poder abordar com correspon la profunda reforma que necessita la línia ferroviària Xativa- Alcoi. Igualment COEVAL ha demanat que La Vall d´Albaida siga territori prioritari en matèria d’inversions logístiques publiques i privades que vagen a desenvolupar-se a la Comunitat Valenciana per la seua privilegiada ubicació a una hora de dos ports i aeroports i ben connectada per carretera amb València i Alacant, la qual cosa li permet ser centre logístic supracomarcal. Des de COEVAL es manté que la reindustrialització del territori ha de basar-se també en les enormes possibilitats que la La Vall d´Albaida té en una destacada i important activitat econòmica com és la logística. La Consellera es va mostrar receptiva a aquestes peticions, a traslladar-les a la resta de govern de la Generalitat i a mantenir informada a COEVAL sobre aquest tema.

Finalment els empresaris de COEVAL, així com els responsables municipals que han participat en aquesta Trobada Empresarial de COEVAL han demanat a la Consellera que per a enfortir la vertebració del territori, àmbit que depèn del seu Consellería, es tinga en compte en les iniciatives i inversions industrials que puga desenvolupar o impulsar la Generalitat i operadors privats que contacten amb ella a l’Eix Industrial de les comarques de la Vall- L´Alcoia i La Foia, territori supracomarcal en el qual viuen prop de 300. 000 persones i que tant a nivell de patronals, mitjançant la Plataforma per la Reindustrialització Territorial(COEVAL- FEDAC-IBIAE) com a nivell d’ajuntaments ja aquesta treballant unit.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Justícia dóna llum verda definitiva al nou Palau de Justícia al barri del Llombo

La Conselleria de Justícia ha donat llum verda definitiva al nou Palau de Justícia al …