728×90 caixa onti
Home > Economia > La II edició de la campanya contra l’economia submergida presentarà les conseqüències d’esta pràctica als joves d’Ontinyent

La II edició de la campanya contra l’economia submergida presentarà les conseqüències d’esta pràctica als joves d’Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent, la Confederació Empresarial COEVAL, ATEVAL Vall d’Albaida, els sindicats UGT i CCOO han presentat este matí la segona edició de la campanya “No t’afones, l’economia submergida ens perjudica a tots”, per tal de contribuir des de l’àmbit local a la reducció d’esta practica que resta un 23% en la recaptació d’impostos, el que equival a prop del 6% del PIB, segons dades publicades per Funcas.

Durant l’acte de presentació, el president de COEVAL, Javier Cabedo, ha anunciat que enguany la campanya tindrà el seu focus d’atenció en els centres educatius perquè “és important conscienciar als joves sobre esta qüestió perquè siguen coneixedors de la realitat laboral i la realitat econòmica del dia a dia”, manifestava. Així, esta nova edició dona continuïtat a la pionera iniciativa sorgida al Consell Econòmic i Social (CES) l’any 2017, el dimecres 28 de novembre i el dilluns 10 de desembre els alumnes dels cursos superiors de l’IES Jaume I i IES L’Estació rebran una xerrada en la qual participaran representants de COEVAL, ATEVAL Comarcal, UGT i CCOO així com l’Ajuntament.

El regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, destacava la importància de desenvolupar campanyes com aquesta, comptant amb la unanimitat de totes les parts i partint del CES, “que és un element vertebrador de la política econòmica a la ciutat, i que en aquest cas ens serveix per organitzar una iniciativa contra estes pràctiques que afecten a tota la societat, perquè si hi ha una merma d’ingressos l’administració té menys diners per a invertir a tots els sectors, inclosos la sanitat i l’educació”, assenyalava.

Des d’Ateval Vall d’Albaida, Rafael Lurbe, destacava que “esta campanya és una bona oportunitat per a coordinar el treball entre la patronal i els sindicats i unir així esforços per aconseguir l’erradicació de l’economia submergida”. En esta mateixa línia i des de CCOO es pronunciava la Secretària General del sindicat a les Comarques Centrals, Manuela Pascual, qui destacava la necessitat d’erradicar l’economia submergida perquè “els sistemes que coneguem com sanitat, educació, pensions entre d’altres continuen existint”. D’altra banda, el Secretari d’Organització de la UGT Intercomarcal, Pepe Esteve explicava que esta pràctica “crea pobresa, inseguretat i és un frau fiscal i un frau cap a la Seguretat Social que, per exemple, finança les pensions”, manifestava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Així serà la nova “Glorieta” després de la seua remodelació

La reubicació de la zona de berenadors i restauració, l'adequació de l’espai per actuacions culturals i més arbrat completaran la nova imatge d'aquest parc