Diputació destina més de 3,4 milions d’euros als municipis de la Vall d’Albaida

0

La Diputació de València ha aprovat aquest dimarts una nova convocatòria del pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS), el quart des que es va iniciar la legislatura. En aquesta ocasió, els 34 municipis de la Vall d’Albaida disposaran de 3.454.711 euros per a millorar espais i serveis públics en actuacions que hauran d’executar-se abans del 31 de desembre de 2019, i que podran finançar obres ja realitzades des de l’1 de gener d’enguany.

La quantia de les ajudes abasta des dels 72.175 de Carrícola fins als 231.188 euros per al municipi d’Ontinyent, passant pels 143.247 euros de Benigànim o els 146.433 euros per al municipi de Bocairent.

En paraules del president, Jorge Rodríguez, “des del primer moment es va tenir clar que el superàvit de la gestió havia de destinar-se a les persones abans d’acabar en els bancs per a amortitzar un deute que no s’ha deixat de reduir, fins a convertir-nos en una de les administracions més sanejades d’Espanya”.

En aquesta línia, la vicepresidenta, Maria Josep Amigó ha assegurat que “tres anys després del canvi polític, aquesta corporació ha consolidat una nova forma de governar, basada en la justícia en el repartiment dels recursos, la col·laboració amb la Generalitat, la gestió eficaç que fomenta l’autonomia municipal i la fi del clientelisme”.

A més, Amigó ha afirmat que aquests plans “serveixen per a pal·liar el dèficit de finançament dels nostres pobles i ciutats, que ha impossibilitat en molts casos la prestació de serveis bàsics de qualitat”.

Per la seua banda, el diputat de Cooperació, Emili Altur, ha assenyalat que els ajuntaments “tenen pràcticament llibertat absoluta per a decidir en quines obres s’inverteix els diners”, amb un catàleg que abasta des de la millora de xarxes de proveïment d’aigua i clavegueram fins a la renovació d’instal·lacions esportives, passant per recollida i tractament de residus, energia, il·luminació pública, gestió del coneixement, promoció turística, comerç, parcs i jardins, ordenació del tràfic, equipaments culturals, carreteres i camins, protecció del patrimoni i intervenció en col·legis d’Infantil i Primària.

Respecte als criteris de repartiment d’aquestes ajudes, tant per a la Vall d’Albaida com per a la resta de comarques, Altur ha explicat que “el 34% es concedeix pel valor marginal, o el que és el mateix la mera existència com a municipi, el 30% en funció de la població, el 10% segons la superfície i un altre tant en funció del nombre d’aturats registrat, i altres paràmetres com el cost dels serveis, l’existència de nuclis històrics o l’adhesió al Pacte d’Alcaldies, que mesura la implicació de cada municipi amb el medi ambient”.

Publicitat