Activen un renovat Programa Nutricional d’Estiu per a 100 xiquets i joves en risc d’exclusió social

0

L’Ajuntament d’Ontinyent, a través de l’àrea de Política per a les Persones, va a posar en marxa un renovat Programa Nutricional d’Estiu del que es beneficiaran 100 menors d’entre 3 i 18 anys de la localitat. Seran xiquets i joves en risc d’exclusió social per la seua situació econòmica familiar els qui participaran d’esta iniciativa cofinançada per l’Ajuntament i la Conselleria d’Inclusió Social, que planteja un servei de dinar gratuït per als menors durant juliol i agost, i la seua participació en programes d’oci educatiu adaptats a les preferències i situacions dels participants i les seues famílies durant el mes de juliol.

La regidora coordinadora de l’àrea de Política per a les Persones, Sayo Gandia, destacava la importància d’accions com aquestes, “que ens ajuden a deixar arrere el model de serveis assistencials i avançar cap als serveis inclusius”.
Entre les novetats d’enguany es troba el fet que les famílies podran triar les activitats en les que participaran els xiquets i joves, entre les que s’inclouran la programació de “Activa’t”, l’escola d’estiu de Triatló, l’escola d’estiu del Centre de Dansa Òpera, la del Club Esport Base Ontinyent, estant a més estudiant l’Ajuntament la possibilitat d’organitzar tallers de robòtica i creació de videojocs.

Altre canvi serà que les activitats no s’acompanyen enguany d’un menjador d’estiu com a tal, sinó que els pares, mares i tutors podran replegar el dinar dels menors participants en els locals de les empreses amb les que l’Ajuntament concertarà la prestació del servei, per tal que el tinguen a la seua disposició en tornar als seus domicilis. Els xiquets i joves beneficiaris seran designats pel departament municipal de Serveis Socials en base a la situació socioeconòmica de les famílies.