amic ficcions
Home > General > Les accions impulsades per l’Ajuntament ajuden a la rebaixa de l’atur
Imatge d'arxiu

Les accions impulsades per l’Ajuntament ajuden a la rebaixa de l’atur

Les diverses accions impulsades per l’Ajuntament d’Ontinyent en matèria d’inserció laboral han permès crear 244 llocs de treball directes als últims tres anys a la ciutat. Els diversos plans i programes, dels que també han participat la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i altres entitats, han suposat una inversió de més de 3 milions d’euros per contribuir al descens de l’atur en un 24% des d’octubre de 2015.

L’última onada de dades de l’atur publicades pel SERVEF, relatives a octubre de 2018, constata un descens de la desocupació a Ontiyent del 1’1% respecte al mes anterior, el 6’5% interanual i del referit 24% al trieni, on s’ha passat de 3853 a 2927 persones. El major descens total per sectors és al de serveis (-323), seguit per la indústria (-306), treballadors sense ocupació anterior (-131), construcció (-130) i agricultura (-36). Per sexe l’atur ha baixat en 442 dones i 484 homes, mentre que per edat baixa en 46 persones menors de 25 anys; 606 d’entre 25 i 44 anys; i 274 majors de 45 anys.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha incidit en què “un 24% és un descens important però no ens podem conformar i hem de seguim treballant com a societat per seguir baixant l’atur”. En aquest sentit, l’alcalde recordava que des de 2015 l’Ajuntament ha posat en marxa diversos Plans de Reactivació Econòmica que han inclòs ajudes a empreses i millores als polígons com a espais generadors d’ocupació, però també creació de llocs de treball públic de manera directa. En aquesta última línia l’alcalde agraïa “la implicació d’altres entitats i especialment de la Generalitat i la Diputació de València, amb l’ajuda de les quals acumulem més de 3 milions d’inversió pública en plans d’ocupació a Ontinyent en tres anys”, assenyalava.

El regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, repassava la posada en marxa de plans com Avalem Joves Plus; els plans d’ocupació per a majors de 55 anys; els programes Emcorp, Encord i Emcold; Salari Jove; els plans conjunts de Diputació, els programes d’inserció sociolaboral i els plans d’ocupació municipals. A estes accions s’ha d’afegir la llançadora d’ocupació posada en marxa enguany per Telefónica, la Fundació Santa Maria la Real i l’Ajuntament, amb un total de 24 participants dels que 17 s’han inserit al món laboral (un 70%); els equips recerca ocupació i emprenedoria de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, el Servef i l’Ajuntament Ontinyent, que amb un total de 20 participants ha inserit al mercat de treball 12 persones; o els acords Territorials Ontinyent-Ibi-Alcoi que ha suposat la contractació de 6 persones per l’Ajuntament per a l’execució del projecte.

Úbeda posava de relleu que el descens continuat de l’atur a Ontinyent (sols interromput per un repunt estacional el passat mes d’agost) “constata que alguna cosa estarem fent bé a la ciutat, quan a més mentre nosaltres no deixem de baixar, al conjunt d’Espanya ha pujat per tercer mes consecutiu”. Amb tot, el regidor incidia en què “com diu l’alcalde, el 24% de descens que acumulem en tres anys és una dada que s’ha de valorar amb esperança, però també amb la ferma intenció de no abaixa la guàrdia i seguir amb l’aposta que venim fent per recolzar a empreses i emprenedors i aprofitar totes les oportunitats que tingam per fomentar l’activitat econòmica i crear llocs de treball”, manifestava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Un Pla de Xoc que permetrà reduir a un mes les valoracions de la Dependència en 2020

L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa un Pla de Xoc que permetrà reduir a un …