728×90 caixa onti
Home > Comunitat > Emergències alerta del risc de ruixats i tempestes fortes a la Comunitat
Imatge de la riuada d'Ontinyent al desembre de 2016

Emergències alerta del risc de ruixats i tempestes fortes a la Comunitat

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha emès, a través del Centre de Coordinació d’Emergències (CCE), un butlletí d’avís especial en el qual alerta del risc de ruixats i tempestes fortes a partir d’aquesta matinada.

Aquest avís s’ha difós a municipis i organismes amb competències en la gestió d’Emergències, al mateix temps que s’ha establit en el matí d’aquest dijous la Preemergencia nivell Taronja en el litoral sud de València i litoral nord d’Alacant, sempre sobre la base de la previsió efectuada per part de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) .

Des del Centre de Coordinació d’Emergències s’adverteix també d’una situació d’inestabilitat general amb el risc de pluges i tempestes de nivell groc en gran part de la Comunitat Valenciana prevista per als pròxims dies, amb la possibilitat que, entre el dissabte dia 8 i el dilluns dia 10 de setembre, es produïsca un empitjorament de la situació meteorològica, amb ruixats i tempestes que seran probablement fortes i fins i tot molt fortes o persistents i localment amb calamarsa.

Des de la AVSRE es recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant aqueixos dies el CCE de la Generalitat, amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.

Per a més informació també pot consultar-se la web del 1·1·2 CV consultar ací i el compte de twitter @GVA112. En cas de produir-se incidències importants en qualsevol municipi, es recorda als responsables municipals que han d’informar al Centre de Coordinació d’Emergències pels canals habituals o a través del telèfon d’emergències “1·1·2 Comunitat Valenciana”.

Consells a la població

  • Quan es notifique una preemergencia, procurar estar informat/a de l’evolució de la situació a través dels mitjans de comunicació.
  • Allunyar-se de les riberes dels rius i barrancs i no permanèixer en els ponts.
  • Informar-se de la situació abans d’iniciar un viatge. Circula preferentment per carreteres principals i autopistes. Utilitzar el vehicle sol si és imprescindible.
  • No intente mai creuar un gual o un lloc inundat.
  • Retirar els vehicles de les zones que puguen inundar-se.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El grup musical ATZUKAK arriba a la seva fi

El pròxim dissabte 27 d’abril, a les 22:30h el grup musical ontinyentí Atzukak realitzarà el seu últim concert …