20/05/2024 - 3:56
Més

  El nou hospital d’Ontinyent preveu començar el pròxim mes d’abril

  Altres notícies

  El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat hui les Consultes Externes del nou hospital d’Ontinyent, el primer edifici a entrar en funcionament de tot el complex hospitalari, i ha destacat que “està previst que, durant aquest mateix any, de manera gradual, estiguen operatius tots els serveis”, ja que les obres avancen segons el que es preveu i estan executades al 90%.
  En aquest sentit, ha ressaltat que “el nou centre disposarà de més llits d’hospitalització, major nombre de quiròfans i de consultes externes, així com la incorporació de nous serveis assistencials com un Hospital de Dia mèdic-quirúrgic, una Unitat de Vigilància intensiva i una Unitat de Dany Cerebral”.

  En concret, l’àrea de Consultes Externes se situa en la primera planta, ocupa una superfície de 790 m² i es compon de 26 consultes, 7 zones de proves, sales d’espera, i lavabos.

  El nou centre hospitalari prestarà assistència especialitzada a més de 54.000 pacients de les següents poblacions del departament: Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bocairent, Bufali, Carrícola, El Palomar, Fontanars dels Alforins i Ontinyent.

  Així mateix, el nou hospital tindrà 24 llits més que l’actual (passa de 56 a 80), 2 quiròfans més (passa de 3 a 5), 11 consultes externes més (passa de 13 a 24). Així mateix disposarà d’un nou paritori (passa d’1 a 2), 12 llocs d’urgències més i 6 llocs de dia més a l’hospital de dia. Tot això en una superfície construïda que quasi quadruplica la de l’antic hospital, passant dels 7.000 metres quadrats actuals a al voltant de prop de 27.000 m².

  Quatre blocs comunicats entre sí

  L’edifici està format per quatre blocs comunicats entre si: el d’Hospitalització i serveis generals; el bloc d’accessos i Consultes externes; bloc Quirúrgic, Maternitat i Radiodiagnòstic; i bloc d’Urgències. Tots els blocs estan comunicats entre si mitjançant passarel·les envidrades.

  Els 80 llits projectades estan previstes en 48 habitacions d’ús individual i 16 habitacions dobles, podent ampliar-se l’hospitalització doblegant les habitacions simples en cas d’emergència sanitària, fins a una capacitat total de 128 llits.

  El programa funcional del nou centre amplia de manera significativa la cartera de serveis de l’actual hospital i incorpora nous serveis com els d’hospital de dia mèdic-quirúrgic, una unitat de vigilància intensiva (UCI) i unitat de dany cerebral.

  La nova unitat de radiodiagnòstic disposa de dues sales de raigs X, una de telecomandament, un TAC, un ortopantomógrafo, dues sales d’ecografia i una de mamografia. Amb l’última modificació del projecte es dota a l’hospital d’un equip de ressonància magnètica d’alt camp.

  Finalment, aquest centre disposarà de 251 places d’aparcament públic i 111 places per a personal sanitari.

  Aquest nou hospital és el resultat del conveni de col·laboració que la Conselleria va subscriure al juliol de 2016 amb l’Ajuntament d’Ontinyent.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -