El Consorci incorpora 4 noves autobombes valorades en 1,4 milions d’euros

0

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ha rebut aquest matí al parc de Requena 4 nous vehicles que s’incorporen a la flota per a millorar la resposta davant emergències a la província. En concret, es tracta de 2 BUPS 4×4 i de 2 Bombes Forestals Pesades (BFP) valorades en 1,4 milions d’euros.

“L’adquisició d’aquests nous vehicles s’emmarca dins de l’objectiu marcat en la nostra legislatura de millorar el nostre equipament per a millorar la qualitat del servei en les emergències en tota la província de València”, ha explicat el president del Consorci, Josep Bort.


D’altra banda, les 2 Bombes Forestals Pesades que hui es reben seran per als parcs de Xàtiva i Ontinyent. Són vehicles de cabina senzilla, per a dos bombers i que incrementen notablement la seua capacitat d’aigua. Així, compten amb una cisterna amb capacitat per a 4.500 litres enfront dels 3.500 litres actuals. A més, tenen un xassís Mercedes Unimog, que millora les prestacions tot terreny. 

En tots dos casos s’ha exigit el compliment de la Norma UNEIX 1846 sobre seguretat en camions de bombers en tot el que afecta a prevenció de riscos laborals. Els licitadors van haver de presentar una certificació però el Consorci exigeix a més realitzar unes proves de verificació que es realitzen en l’INSIA, organismes de la Universitat Politécnica de Madrid homologat pel Ministeri d’Indústria. Es comprova, entre altres aspectes, la seua capacitat de frenat d’ascens i antibolcada lateral, així com les prestacions ergonomia: seients, espai i altura d’esglaons per a facilitar l’accés.

Publicitat