728x90px covid-aj-onti-01

RENFE abonarà el preu dels bitllets de tren que tinguen un retràs major de 15 minuts

La devolució expressa entrarà en vigor l’1 d’abril i contempla la devolució d’un bitllet senzill a l’usuari en cas de retard major de 15 minuts o cancel·lació per motius atribuïbles a Renfe i Adif.

Davant el fet que la puntualitat i les cancel·lacions, en el nucli de Rodalia de València Castelló, presenta indicadors molt per davall de la mitjana nacional, el secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Pedro Saura, al costat del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España,han anunciat hui, després de la Comissió de Seguiment del Pla de Rodalia,un Pla d’Acció per a recuperar els nivells de puntualitat i fiabilitat de la rodalia del nucli de Rodalia de València abans de final d’any, de tal forma que siguen equiparables a la mitjana nacional.

Aquest Pla contempla la incorporació de més maquinistes, més inversió en el taller i la devolució expressa en cas de retards o cancel·lacions,quan siguen imputables a Renfe o Adif les causes de la demora o de cancel·lació. Aquestes mesures immediates van dirigides a recuperar la normalitat i els estàndards de qualitat en tot el servei de Rodalia del nucli de València, segons han expressat.

Aquest Pla forma part de la política d’infraestructures del transport del Govern que reorienta les prioritats cap al millor servei als usuaris, de manera que amb actuacions immediates es puguen obtindre resultats molt positius per als ciutadans. En aquesta Comissió, de la qual formen part representants de la Generalitat Valenciana i del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana,s’ha començat a concretar el pla de xoc que va anunciar el ministre José Luis Ábalos i que té com a objectiu recuperar els estàndards de qualitat ajustant-los a la mitjana d’Espanya, tant pel que fa a puntualitat de tots els serveis com en el compliment de la oferta programada.

Els objectius que s’han fixat són:

  • Aconseguir una puntualitat del 95% d’acord amb la mitjana nacional.
  • Aconseguir un percentatge de compliment del nombre de freqüències programades del 99,0%.
  • Millorar la informació i l’atenció que es presta a l’usuari en cas d’incidència
  • Implantació de la devolució expressa fins que s’aconseguisquen els objectius assenyalats.

Per a aconseguir aquests objectius s’ha plantejat un pla de xoc que contempla la realització d’una “auditoria operativa”que analitze més a fons els problemes existents des de totes les perspectives possibles i que pose el focus en la mobilitat quotidiana.Un primer paquet de mesures consistirà en l’increment en breu termini de la plantilla de maquinistes en el nucli de Rodalia de València,així com el de mitjans materials, per a això entrarà en funcionament un nou torn en el taller perquè els trens estiguen disponibles i en perfecte estat.Així mateix, es millorarà la informació als usuaris, es reforçaran els canals de Twitter, hi haurà un canal per cada línia perquè siga més accessible i útil; es reforçarà el personal,al mateix temps que es desplegaran més línies telefòniques d’atenció al client. El secretari d’Estat ha anunciat una iniciativa pionera a Espanya com és una App perquè cada usuari puga saber en temps real on es troba el tren que espera agafar aqueix dia i que aquesta Comunitat serà la primera a poder usar-la.

Devolució express

A proposta del conseller, el nucli de València-Castelló comptarà amb la implantació de la devolució expressa que entrarà en vigor el pròxim 1 d’abril. Quan un tren arribe més de 15 minuts tarde o siga cancel·lat per motius atribuïbles a Renfe i Adif, l’usuari tindrà dret a un nou bitllet senzill a gastar en els pròxims 30 dies. Com a òrgan de control, per a garantir que es compleixen els objectius marcats en el Pla d’Acció, es crearà una Comissió Tècnica dependent de la Comissió de Seguiment del Pla d’infraestructures ferroviàries en el nucli de Rodalia de la Comunitat Valenciana.Tots dos responsables han constatat davant els mitjans de comunicació que els problemes dels serveis de Rodalia són elresultado d’una política que no tenia en el centre a l’usuari i no tenia en el centre la mobilitat quotidiana. El Govern vol implementar aqueix enfocament i aqueixa reorientació per a la consecució d’una política moderna del transport.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El sector ecològic en la Comunitat continua creixent i aconsegueix ja els 518 milions d’euros de volum de negoci, 66 milions més que l’any passat

El creixement exponencial en volum de negoci, superfície i operadors demostra la solidesa de les bases que ha assegut el Pla i "l'impuls de la Conselleria que s'evidencia en les xifres de creixement"