Puig anuncia que el projecte de Pressupostos de la Generalitat per a 2019 destinarà 13.000 milions d’euros a polítiques socials

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el projecte de Pressupostos de la Generalitat per a 2019 incorporarà 13.000 milions d’euros per a polítiques socials, per la qual cosa aquest muntant es destinarà a qüestions relacionades amb la sanitat, l’educació, la protecció social, l’habitatge i l’ocupació.

Puig s’ha pronunciat així durant la sessió de control dels Corts, on ha precisat a més que aquesta xifra supera en 2.300 milions d’euros a la qual es contemplava al començament de la legislatura, i ha afegit que aquest gest reforça l’adopció de mesures que van a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

El cap del Consell ha subratllat l’aposta de la Generalitat per la igualtat d’oportunitats amb mesures com el Pla Edificant, mitjançant el qual, tal com ha avançat, ja s’han delegat competències per import de 389 milions d’euros per a la construcció i millora de 301 centres educatius.

El president ha assegurat també que la nova llei de serveis socials permetrà un increment substancial de les partides destinades a aquesta fi, per la qual cosa ha qualificat totes aquestes iniciatives de “avanç substancial” i ha mantingut que aquest “és l’itinerari correcte per a aconseguir una nova prosperitat social”.

“Ara hi ha quasi 200.000 persones més treballant que fa tres anys, hem recuperat pràcticament la meitat de l’ocupació que es va destruir en la crisi i els salaris han augmentat un 1,2%, mentre que a Espanya s’han reduït en un 1,8%”, ha prosseguit Puig.

El cap del Consell ha al·ludit també a l’anunci, realitzat aquest dijous per la Conselleria de Sanitat Universal, de la licitació de l’ampliació de l’Hospital Clínic de València, una “exigència de la societat” amb la qual es materialitza un compromís contret fa 10 anys.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Igualtat estableix les primeres visites presencials en els punts de trobada familiar

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha establit les primeres visites presencials en …