13/07/2024 - 12:04
Més

  El Meruts Festival d’Ontinyent s’acomiada temporalment

  Altres notícies

  No hi haurà Meruts Festival 2017. Després de 10 edicions, el concert alternatiu de la setmana de Moros i Cristians d’Ontinyent deixarà de celebrar-se, segons han confirmat fonts de l’Assemblea de Joves Meruts a Televisió Digital Ontinyent.

  Des de l’Assemblea s’ha apuntat a diversos factors que han provocat aquesta decisió. Per una banda, existeix una oferta cultural de concerts i festivals molt ampla, i que contrasta amb la situació existent una dècada enrere, quan quasi tots els concerts s’organitzaven per part dels col·lectius per a oferir alternatives i buscar l’autogestió.

  Actualment, segons plantegen els Joves Meruts, existeix una instrumentalització de la música, ja que una part important de la programació és assumida per ajuntaments, que organitzen concerts gratuïts o de baix preu amb grups i cantants de gran ressò. Aquesta situació fa molt arriscada l’aposta pels concerts de col·lectius més menuts, amb menys recursos, i que volen programar altres grups o estils, ja que està en joc la capacitat de poder convocar a suficient públic per a cobrir el cost d’aquestes activitats.

  Així mateix, des de l’Assemblea s’apunta a una qüestió interna, de necessitat d’un relleu generacional, que no està produint-se. El nucli principal dels Joves Meruts porta en el projecte molts anys, i compta amb més responsabilitats externes que abans per a poder portar endavant la tasca d’organitzar iniciatives com el Meruts Festival, que suposa quatre mesos de preparació. Aquesta situació, unida a una certa pèrdua d’implicació dels joves de la ciutat, fa impossible un traspàs de les responsabilitats.

  L’Assemblea destaca, així mateix, que l’actual situació obligava a prendre una decisió entre mantenir el projecte social de l’Ateneu “Ca la Mera” o el Meruts Festival, i després d’aconseguir salvar la desena edició, s’havia optat per prescindir del concert.

  No obstant això, des dels Joves Meruts s’ha assegurat que no es tracta d’una aturada definitiva, sinó temporal. En aquest sentit, es vol analitzar el context posterior al Meruts Festival per observar, per una banda, com reacciona el públic, i per altra, com s’ocupa, per part de l’Ajuntament, el buit que deixa el concert en la programació de Festes.

  Des de l’Assemblea, per tant, es deixa en l’aire la recuperació de la iniciativa en un futur i es fa una crida a la gent jove d’Ontinyent per sumar-se als projectes de Ca la Mera, proposar iniciatives i recuperar la implicació perduda.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -