21/06/2024 - 0:47
Més

  Ontinyent es declarada com a Ciutat de la Ciència i la Innovació

  Altres notícies

  El Ministeri d’Economia i Competitivitat ha declarat Ontinyent “Ciutat de la Ciència i la Innovació” gràcies a la seua aposta por una gestió innovadora i l’impuls de d’iniciatives modernitzadores. Es tracta d’una distinció que s’atorga a les ciutats que afavoreixen la sostenibilitat econòmica i el creixement basat en el coneixement i la innovació. Entre altres avantatges, permetrà a la ciutat d’Ontinyent a accedir a línies especials de finançament, tenir prioritat per a la ubicació d’instal•lacions científiques i tecnològiques estatals i passar a ser una de les 56 ciutats innovadores de la Red Innpulso, de caràcter estatal, i on es troben ajuntaments com Pamplona, Oviedo, Santiago de Compostela o Sabadell.

  “Amb aquesta distinció, Ontinyent se situa en companyia de les 55 ciutats espanyoles capdavanteres en matèria d’innovació i desenvolupament”, ha destacat hui en roda de premsa l’Alcalde d’Ontinyent i impulsor de la candidatura, Jorge Rodríguez, qui ha rebut la notícia personalment de part de la directora general de Competitivitat del Ministeri, María Luis Castaño. Per a Jorge Rodríguez, aquesta distinció ve a reconéixer l’apostat del Govern d’Ontinyent “per innovar amb les eines que tenim al nostre abast, i constata que Ontinyent va pel bon camí en matèria d’innovació i economia sostenible”, ha afegit.

  Altres avantatges del nomenament són la promoció de la ciutat en esdeveniments internacionals relacionats amb el I+D+i i el desenvolupament basat en el coneixement; la integració al grup de treball Mineco-Minetur sobre turisme científic; el foment de projectes colaboratius entre municipis de la xarxa “Innpulso” o l’autorització per a l’ús de la distinció en accions de promoció de la ciutat.

  Entre les accions del Govern d’Ontinyent que han avalat la candidatura presentada des del consistori per a rebre esta distinció, es troben la celebració del fòrum tecnològic “I+T”; les mesures d’estalvi energètic aprovades per l’Ajuntament; els incentius per a l’ús de bicicletes elèctriques; l’adquisició de vehicles elèctrics per a la Policia Local; la creació de l’espai de “coworking” anomenat “Soterrani de les Idees”; el programa “Reactiva Ontinyent”; el sistema “Landis” de localització de vivendes en el disseminat; el foment de les noves tecnologies en l’administració amb iniciatives com “Ontinyent GO!”; la presència a les xarxes socials; la instal•lació de wi-fi a espais públics; la transmissió dels plenaris a través d’internet; o el projecte “Ontinyent participa”.

  Jorge Rodríguez tenia paraules d’agraïment per a les entitats que van recolzar la candidatura, entre les que han estat el Consell Econòmic i Social, el Clúster d’Innovació i Sostenibilitat Innovall, la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL) i Caixa Ontinyent. A més, s’ha comptat amb el suport de quasi una vintena d’empreses locals, i associacions com Comerç In, Ahval, la Asociación de Empresarios Instaladores Eléctricos, Telecomunicaciones y Energías Renovables de Valencia; l’Associació de Promotors i Constructors de la Vall d’Albaida; ATEVAL-Junta Comarcal i l’Associació d’Emprenedors Rurals AER.

  Rodríguez ha posat de relleu que amb les iniciatives impulsades pel Govern d’Ontinyent vinculades a la generació d’activitat econòmica intel•ligent i d’alta qualificació “estem marcant el camí cap a un Ontinyent on prime el treball, l’esforç i la innovació, una ciutat amb futur que amb aquest reconeixement per part del Ministeri veu obertes les portes a noves possibilitats per seguir avançant”, destacava l’Alcalde d’Ontinyent.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -