El Pla “Reactiva Ontinyent” permet posar en marxa 5 projectes innovadors

0

L’Ajuntament amplia el pla de crèdits en condicions avantatjoses en 75.000 euros addicionals després que s’haja consumit el 47% de la dotació inicial

Els 117.000 euros concedits fins ara pel Pla “Reactiva Ontinyent” han permès posar en marxa 5 projectes innovadors a la ciutat. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, destacaven la importància d’aquest pla de crèdits en condicions Conveni emprendedors Ontinyent 2013avantatjoses posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent i el Clúster Innovall per impulsar l’ocupació i la internacionalització de les empreses locals. Una iniciativa emmarcada al Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació “que, com estem demostrant, fa arribar el crèdit als emprenedors de manera efectiva”.

Els projectes, vinculats a sectors com el tèxtil-confecció, el tractament de residus, les instal·lacions d’enginyeria o la informàtica, han consumit d’aquesta manera el 47% dels fons previstos inicialment per aquest pla posat en marxa el passat mes de maig, que el Govern d’Ontinyent ha decidit ampliar en 75.000 euros addicionals de cara a 2014 “i que cap bona idea innovadora es quede sense finançament”, explicaven.

En total, al llarg de 2013 s’han presentat a estudi un total de 18 projectes, dels quals 5 ja compten amb aportacions d’esta línia de préstecs en condicions avantatjoses: amortització fins a 15 anys; Carència fins a 5 anys; un tipus d’interès per als préstecs concedits l’any 2013 del 2% anual fixe; comissió del 0% per  estudi, obertura i amortització anticipada; interès de demora del 7%, i periodicitat de liquidació mensual o trimestral. Les operacions de préstecs, a més,  no poden ser desestimades per falta d’avals.

A l’acord signat el passat mes de maig, L’Ajuntament i  Caixa Ontinyent es comprometien a assumir a parts iguals els 250.000 euros d’inversió inicial previst al conveni, al qual es contemplava l’assumpció per part del Clúster Territorial de la Innovació i Sostenibilitat, INNOVALL, de la difusió i recerca de projectes emprenedors, així com les activitats d’orientació i tutorització dels projectes, que sempre s’han de desenvolupar en la ciutat d’Ontinyent com a mínim a un centre de treball.

L’Alcalde d’Ontinyent destacava en aquest sentit que “Reactiva Ontinyent és una més dd’eixes aliances contra l’atur que hem anat bastint al llarg d’estos mesos, dins la nova política econòmica que impulsem des del Govern d’Ontinyent basada en el treball en comú i la col·laboració de tots: ciutadans, sindicats, empresaris, universitat i sector financer”, explicava. El Regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, incidia que “el balanç global de les mesures impulsades en 2013 en esta línia per afavorir a les empreses ha estat positiu, tal com es va esposar a l’última reunió del Consell Econòmic i Social”.

Cal recordar que en aquesta reunió es van donar detalls d’altres actuacions dins del Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació, com el Banc de Naus Industrials i Locals Comercials que ha subvencionat el lloguer de dues naus industrials al polígon per a dues empreses en aquest cas del sector agroalimentari i tèxtil confecció, o el Pla de Rehabilitació de Vivendes que en 2013 va aprovar 18 sol·licituds i ha augmentat la seua dotació en un 140% per a 2014.

Publicitat