matricula iespouclar 728x90px
Home > Medi Ambient > Un banc de terres permetrà impulsar l’agricultura a Ontinyent

Un banc de terres permetrà impulsar l’agricultura a Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent i la Diputació de València van a impulsar la creació d’un “Banc de terres” a la ciutat. La regidoria d’Agricultura, Patricia Folgueras, ha presentat una iniciativa per la qual el consistori farà d’intermediari entre els propietaris de parceles sense cultivar i les persones interessades en la seua cessió o lloguer, i de la que destacava un doble interès: “per una banda aprofitem millor els terrenys, evitant en desús, evitant que es convertisquen en abocadors o espais desatesos que pugen afavorir la propagació d’incendis; per altra fomentem i impulsem l’agricultura a la nostra ciutat, que si bé no és eminentment agrícola sí que ha tingut una tradició agrària que no volem que desaparega”, explicava.

El “Banc de terres” d’Ontinyent formarà part de la xarxa provincial que impulsa la Diputació de València, tot d’acord amb l’ordenança d’horts urbans que preveu la creació d’aquest servei. Com a primer pas es contempla la creació d’un cens de terres que està sent elaborat pel tècnic José Miguel Ferrero, qui està visitant estos dies als propietaris de terres tant de secà com d’horta i explicant-los el projecte.

Aquest cens serà objecte d’una presentació pública que tindrà lloc el proper 6 d’abril, i anirà aparellat a l’elaboració d’un llistat de persones interessades en cultivar terrenys, fent l’Ajuntament d’intermediari entre ambdues parts. Tants els propietaris que vullguen cedir o llogar, com els interessats en cultivar, hauran d’acudir al Departament de Medi Ambient i omplir un formulari, acordant-se entre les pròpies parts interessades els terminis i condicions del lloguer o cessió.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El parc ‘La Torre’ d’Albaida millora les seues condicions amb l’ajuda de la Diputació

La pineda ‘La Torre’ i la zona verda de l’entorn del camí de Benissoda, al …