20/04/2024 - 13:19
Més

    Jorge Rodríguez afirma que “La Vall d’Albaida ha eixit guanyant amb la nova Diputació”

    Altres notícies

    La nova Diputació de València ha destinat a la comarca de la Vall d’Albaida entre 2015 i 2017 vora 12 milions d’euros mitjançant els distints plans i fons incondicionats. Del primer pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS), l’any 2015, els municipis de la Vall d’Albaida reberen 3,8 milions d’euros, mentre que del Pla d’Obres i Serveis de 2016 –obres que estan executant-se ara- arribaren a la comarca 3,3 milions d’euros, just el doble del que destinava l’antiga Diputació del PP.

    Les xifres les va donar a conéixer ahir el president de la Diputació i alcalde d’Ontinyent, el socialista Jorge Rodríguez, durant un encontre amb alcaldes i alcaldesses del PSOE a la Poble del Duc. Rodríguez, acompanyat de la diputada socialista de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, va donar compte de les inversions que rebrà la Vall d’Albaida en 2017 per part de la Diputació: més de 8,7 milions d’euros que són la suma dels 3,3 milions del PPOS, els 2,5 milions del Fons de Cooperació Municipal, els més d’1,6 milions d’euros dels IFS de 2016 per a pobles amb menys de 5.000 habitants, l’1,1 del pla de camins i vials bianual i els quasi 200 mil euros del pla d’ocupació.

    Com va valorar Rodríguez: «tots parlen molt de municipalisme, però alhora de confeccionar i negociar els pressupostos, els únics que defensem este discurs d’autonomia municipal i de majoria d’edat dels ajuntaments som els socialistes, i ho fem perquè tots els municipis han de rebre allò que els correspon amb independència del partit que hagen triat els seus veïns que els governe”. Jorge Rodríguez va animar als alcaldes i alcaldesses a continuar “donant la cara pels nostres pobles, encara que els de sempre tractaran de fer-vos difícil el vostre treball, perquè, com estem veient, ells tenien i tenen altres interessos”. El president de la Diputació va destacar que, com es comprova amb les xifres d’inversió, la comarca de la Vall d’Albaida “ha eixit guanyant” amb els canvis de govern que es produïren l’any 2015 a tots els nivells, i va recordar que “sense este canvi polític no haguera estat possible, per exemple, el respecte al Pla de Minimització de Residus la Vall d’Albaida”.

    El president va insistir en què, tot i la reducció de 15 milions d’ingressos per part de l’Estat, la diputació ha incrementat en 3’1 milions la part social, que arribarà en 2017 als 9’5 milions. A més, està previst el llançament de dos programes per a millorar l’eficiència energètica en els col·legis i la seua accessibilitat. Igualment, s’aposta per agrupar les convocatòries de subvencions per tal d’alleugerir la burocràcia als ajuntament i agilitzar la concessió de subvencions i l’execució de projectes. “Hem aconseguit que la Diputació deixe de donar vergonya als valencians i ara el que estem treballant és que siga útil i eficient. La tasca no és fàcil, perquè l’herència tots sabem quina va ser, però estem per nosaltres, pels socialistes valencians, no va a quedar”, va exposar el president de la Diputació a la Pobla del Duc.

    Font: PSPV Vall d’Albaida

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -