fitur 2019
Home > General > “Ontinyent Participa” tanca la seua primera fase amb 148 propostes rebudes

“Ontinyent Participa” tanca la seua primera fase amb 148 propostes rebudes

Veïns i associacions han presentat finalment 148 propostes a “Ontinyent Participa 2018”, la iniciativa del Govern d’Ontinyent que permetrà als ciutadans triar la destinació de 500.000 euros de la partida d’inversions municipals per al proper any, i que aquest dimarts tancava la seua primera fase, de recepció de propostes. Estes 148 propostes han arribat per part d’un total de 102 persones i entitats diferents, el que manté la participació en esta fase a les xifres dels últims anys.

La regidora de Ciutadania, Virtudes González recordava que “Ontinyent Participa és la mostra de que, com deia l’alcalde a la valoració de la meitat de la legislatura, la participació està a l’ADN d’aquest Govern, que als últims 4 anys ha destinat ja més de 2 milions d’euros a les inversions directament demanades per la ciutadania i que en 2018 va a destinar 500.000 euros més. Una aposta per la participació que, per altra banda, també queda manifesta en la posada en marxa de nous programes de proximitat, com l’Ajuntament al Barri, o la creació de nous consells, com el de comerç i gastronomia o el d’educació”, recordava.

EconomyCash Juny

Entre les propostes rebudes a través de la web “www.ontinyentparticipa.es” i del registre d’entrada de l’Ajuntament predominen propostes d’asfaltat de nous pàrquings, peatonalitzacions i ampliacions de voreres, ampliació d’equipaments a parcs infantils, creació de zones verdes, millora i ampliació d’infrastructures esportives o recuperació d’elements patrimonials, entre d’altres.

González, agraïa “a totes i tots les propostes que han presentat, perquè són la base perquè després el conjunt de la ciutadania puga decidir allò que volen que es faça”. El procés ha avançat el seu inici en quasi tres mesos respecte de l’any passat, cosa que González explicava que “es fa amb la intenció de poder avançar la votació dels projectes i agilitzar així la posterior execució de les obres”.

Així, una volta tancada la fase propositiva s’obri ara i fins al proper 31 d’agost un període d’informació tècnica en què es valorarà tècnicament cada projecte per determinar pressupost aproximat, objectiu i beneficiaris del mateix. Enguany es compta amb la novetat de què una volta estiguen els informes que parlen de la viabilitat i el pressupost previst de les actuacions, les propostes passaran pel Consell de Ciutat, que fins ara sols intervenia per votar entre les propostes finalistes, i que farà a principis de setembre una primera selecció de propostes per a remetre als consells sectorials.

Posteriorment serà torn per a la remissió d’informació i anàlisi dels consells sectorial i el consell de ciutat (11 al 22 de setembre); i el període de presentació pública dels 10 projectes finalistes i informació a la ciutadania (25 de setembre a 1 d’octubre). Finalment, les votacions es realitzaran del 2 al 6 d’octubre.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

COEVAL organitza una jornada sobre Compra Pública Innovadora

“L’aposta per la innovació es clau per al futur de la ciutat i la comarca, …