728×90 caixa onti
Home > Destacat > L’atur a la Vall d’Albaida baixa en més de 700 persones front al 2017

L’atur a la Vall d’Albaida baixa en més de 700 persones front al 2017

RAÜL ROSELLÓ, Secretari Intercomarcal d’UGT PV valora les dades de l’atur del mes de GENER 2018

Segons les xifres publicades pel SERVEF, a la Vall d’Albaida l’atur registrat al gener de 2018 és de 6.194 aturats, és a dir, hi ha 92 aturats més que en el mes anterior i 705 menys que en el 2017, és a dir un increment mensual de 1’51% i una reducció interanual de 10’22%.

Quant a la contractació, a La Vall d’Albaida s’han registrat 2.301 contractes aquest gener de 2018, la qual cosa ha suposat 147 contractes més que en el 2017 és a dir un 6’82% d’increment interanual. Per gèneres, 879 han sigut a dones (38’20%) i 1.422 a homes (61’80%). La contractació indefinida mensual de gener 2018 és de 276 contractes (11’99%) i la contractació temporal és de 2.025 contractes el que significa un 88’01%. Respecte el 2017, la indefinida augmenta en 60 contractes, és a dir un 27’78% i la temporal en 87 contractes, un 4’49%. Els contractes a temps parcial són un 32’16% pel que fa als de jornada completa, un 67’84%.

de disminució interanual. Per gèneres, 252 han sigut a dones i 255 a homes. La contractació indefinida d’aquest mes és de 24 contractes i la contractació temporal és de 483 contractes el que significa un 95’27% i la indefinida en 4’73%. Respecte al 2017, la indefinida augmenta en 2 contractes. Respecte a la contractació per tipus de jornada en aquest mes, un 79’09% ha sigut a jornada completa i un 20’91% a temps parcial.

De nou aquests resultats no fan més que confirmar les febleses del mercat de treball amb menor cobertura en prestacions entre les quals a més adquireixen major pes els subsidis i rendes assistencials. A més, les xifres de contractació, malgrat l’increment de la contractació indefinida, no aconsegueixen baixar el percentatge de la contractació temporal, que segueix sent bastant elevat.

Raül Roselló considera completament injustificat el triomfalisme del Govern en relació amb el mercat de treball, i recorda que la desocupació continua sent la principal preocupació dels ciutadans i ciutadanes i el problema que més els afecta.

Per a Roselló, el mercat de treball no ha superat la crisi; els treballadors i treballadores segueixen patint desocupació i precarietat, i resulta molt difícil d’entendre que el Partit Popular que fa una dècada, amb una taxa d’atur del 9,6% considerava dramàtica la situació, exhibisca tant triomfalisme quan la situació ara és molt pitjor.

Constatar que en les comarques l’activitat agroalimentària i dins d’ella principalment el vi i l’oli, requereixen d’inversions que els donen a aquests productes valores afegits per a obtenir campanyes més llargues i amb açò més i millor ocupació.

També en el sector del turisme d’interior, l’activitat es ressent segons les temporades estacionals. Quant al sector del comerç segueix sent tota una muntanya russa, amb pujades i baixades en la demanda i per tant en la generació d’ocupació i en aquest cas de l’atur.

El Secretari d’UGT recorda que com ja proposen altres professionals i institucions les alternatives passen per donar continuïtat a aquestes activitats turístiques i agroalimentàries tan importants en les nostres comarques, necessitem inversions perquè la nostra indústria agroalimentària tinga campanyes més llargues amb productes agraris de major valor afegit així com que la nostra indústria turística tinga els suports institucionals i empresarials necessaris perquè es mantinga i millore la important quantitat d’ocupació que en l’actualitat genera.

Perquè el creixement econòmic s’ajuste a la realitat es deu millorar les condicions de vida de les persones i que la recuperació econòmica repercutisca també en els salaris dels treballadors i no solament en el benefici de les grans empreses. Transcorreguts sis anys des de la imposició unilateral pel Govern de la reforma laboral, resulta evident la necessitat d’abordar amb urgència els estralls produïts en el mercat de treball i en el sistema de relacions laborals per una legislació retrògrada que només ha servit per a rebaixar el salari dels treballadors i retallar els seus drets.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Josep Albinyana, rebrà el premi Fer Comarca 2019

La Junta Directiva de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida va acordar dissabte passat, seguint …