13/06/2024 - 0:52
Més

  César Roig, músic albaidí, portarà la seua música a l’Antàrtida en un concert pel medi ambient i la pau

  El músic albaidí César Roig portarà la seua melodia gelada a l'Antàrtida en un concert pioner per la pau i el medi ambient. Una simfonia única en el cor del gel

  Altres notícies

  El reconegut músic i compositor César Roig Espí, originari del municipi d’Albaida, protagonitzarà un esdeveniment únic el proper mes de febrer al participar en un concert excepcional a l’Antàrtida, amb l’objectiu de promoure la pau i la consciència ambiental. Roig ha estat l’artífex de la banda sonora original d’una sèrie documental sobre el continent gelat, produïda a l’Uruguai.

  En una entrevista, Roig va explicar que aquest projecte cinematogràfic és liderat per David Puig, un realitzador dels mitjans públics de l’Uruguai, i esdevé la primera minisèrie sobre l’Antàrtida produïda en aquest país, introduint així un element d’innovació al panorama audiovisual. La participació de César Roig en aquesta iniciativa es va originar a través d’una amistat amb Puig, tots dos immigrants amb una profunda passió pels seus respectius camps artístics.

  “La creació de la banda sonora per a una sèrie sobre l’Antàrtida implica capturar l’essència única i majestuosa d’aquest entorn polar”, va explicar Roig. “Les fonts musicals es inspiren sovint en la vastedat del paisatge, la solitud i la bellesa extrema. Els compositors utilitzen instruments que evocan la fredor, com ara cordes, sintetitzadors i vents que imiten el vent gelat.”

  A més, Roig va destacar que les emocions dels personatges també influeixen en la música, utilitzant composicions per ressaltar la tensió en moments crítics o la serenitat en escenes més contemplatives. “Col·laborar estretament amb el director i l’equip creatiu és essencial per assegurar que la música complemente i realce la narrativa visual, creant una experiència auditiva que s’integra de manera harmoniosa amb la sèrie”, va afegir.

  Aquest projecte audiovisual culminarà amb un concert a l’Antàrtida, on la Orquestra Nacional Juvenil del Sodre interpretarà la suite simfònica “El Continente de Todos”, basada en la música del documental sobre l’Antàrtida. Roig va ressaltar que aquest concert no només destaca per la seua ubicació inusual, sinó també per fusionar la música simfònica amb la consciència ambiental, creant una experiència cultural i artística extraordinària en aquest entorn polar.

  César Roig Espí, trombó solista de l’Orquestra Nacional de l’Uruguai, amb una destacada trajectòria internacional, ha estat guardonat en el concurs de composició “Trombonanza 2023” a l’Argentina. La seua música ha ressonat a Amèrica Llatina, Estats Units i Espanya, col·laborant amb prestigioses orquestres com la London Symphony Orchestra i la Orquestra de RTVE.

  Amb aquest nou capítol a la seua carrera, César Roig porta la seua música a l’extrem més fred del planeta, participant activament en la difusió de la pau i la preservació del medi ambient a través de la seua expressió artística.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -