02/05/2024 - 22:51
Més

    ATEVAL celebra una jornada per adonar a conéixer les ajudes de la Generalitat destinades al tèxtil

    Altres notícies

    Per quart any consecutiu, l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, ATEVAL, ha organitzat aquest matí una jornada directiva per a donar a conéixer les diferents ajudes destinades a les pimes industrials valencianes en 2022. En aquesta, s’han detallat les línies de finançament a les quals es podran acollir les empreses del sector tèxtil en matèria d’industrialització, promoció exterior, innovació, digitalització, eficiència energètica i promoció de l’economia sostenible. La jornada ha sigut seguida per més de 50 empreses, el 40% presencialment des de la seu de la patronal a Ontinyent i la resta en línia. L’acte ha comptat amb la participació de representants de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, la Direcció General d’Internacionalització i l’IVACE.

    José Vicente Serna, president de ATEVAL i Rebeca Torró, secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, han sigut els encarregats d’inaugurar l’acte. En les seues intervencions José Vicente Serna, ha agraït “l’aposta de l’Administració per mantindre i fins i tot incrementar unes ajudes dirigides a la inversió en sostenibilitat, I+D, Innovació que són necessàries per a modernitzar el sector”, així com a les diferents autoritats, la seua presència en ATEVAL “per a transmetre de primera mà tota la informació a les nostres empreses i animar-les a sol·licitar aquestes ajudes”.

    Per part seua, Rebeca Torró, ha insistit en la importància d’aquestes jornades organitzades per ATEVAL perquè “permeten que les ajudes que l’Administració posa al proveïment de les indústries arriben directament a les empreses”. Així mateix, ha destacat l’esforç de la Generalitat malgrat la pandèmia ”per no sols mantindre les línies de finançament posades en marxa, si no per ser capaços de continuar augmentant-les”. En aquest sentit, ha informat que el pressupost per a 2022 de la Conselleria d’Economia, s’ha incrementat en un 5,2% “pel que gestionarem 571 milions d’euros, a més de les d’entitats escrites com el Labora i l’IVACE, amb un muntant total de 903 milions d’euros a la disposició del creixement econòmic.” Pel que ha animat a les empreses a buscar projectes interessants i transformadors per a aprofitar aquestes línies.

    Durant la jornada s’han anat donant a conéixer tots els detalls de les diferents ajudes destinades a les pimes industrials valencianes per a 2022 de la mà de cadascun dels representants dels organismes responsables. Concretament s’han presentat:
    Les ajudes en matèria d’industrialització per a inversions de pimes industrials de la CV. a càrrec de Manuel Rosalén, cap de servei de Planificació i Promoció Industrial de la Direcció General d’Indústria, Energia i Mines, amb una dotació econòmica superior als 43 milions d’euros. Unes ajudes que segons ha destacat continuen creixent en pressupost i sol·licituds i a les quals poden optar les pimes industrials dels sectors inclosos en la convocatòria, com el sector tèxtil, per a projectes d’inversió que suposen una millora de la competitivitat industrial. En aquest sentit, va assenyalar que l’any passat el tèxtil va ser el tercer sector en inversió, amb 87 empreses.

    Les ajudes a la promoció exterior de la CV, detallades per Amparo Ferrer, subdirectora de la Direcció General d’Internacionalització, i de les quals ha destacat que les pimes valencianes compten amb un crèdit disponible de 14.254.740 euros, amb un increment del 5% respecte a passades edicions, per a despeses associades a accions realitzades entre l’1 de juliol de 2021 i el 30 de juny de 2022.

    Les ajudes a la innovació, i+D i digitalització de la mà de Javier Francisco Mínguez Pontones, cap d’Àrea d’Empreses i Associacions d’IVACE. Respecte a aquestes línies ha destacat que s’han simplificat els programes apostant per aquells que tenen un major impacte, i que compten amb un muntant total de 23,5 milions d’euros. Concretament ajudes dirigides a mesures d’impuls a l’I+D empresarial, per un pressupost de 5.500.000 euros; mesures d’impuls a la innovació empresarial amb 10 milions d’euros i mesures d’impuls a la digitalització de pime amb un import de 8 milions d’euros.

    Les ajudes a la rehabilitació energètica, eficiència energètica i foment de les instal·lacions d’autoconsum que ha comptat amb l’explicació de Manuel Pardo, i Germán Cunyat, Tècnics Eficiència Energètica, energies renovables i autoconsum d’IVACE. Quant a les ajudes d’eficiència energètica es divideixen en tres programes: Pime i gran empresa indústries, per a la millora de la tecnologia en equips i processos industrials i la implantació de sistemes de gestió energètica; amb un màxim de 1,5 milions d’euros; el programa PREE 5000, de rehabilitació energètica en edificis existents en municipis de repte demogràfic, amb 3.067.930 euros i el programa MOVES III, amb un augment significatiu de pressupost que aconsegueix els 40.500.000 euros, per a inversions en vehicles i infraestructures. Finalment, han donat a conéixer les Ajudes a l’autoconsum i emmagatzematge, que es divideix en 6 programes, dels quals les empreses del sector poden optar al segon, destinat a l’autoconsum renovable en altres sectors productius.

    Finalment, s’han presentat les ajudes a la promoció de l’economia sostenible en la CV. a càrrec d’Antonio Moya, cap de Servei d’Anàlisi i Avaluació de la Sostenibilitat Econòmica destinades a activitats de formació, foment i difusió de la responsabilitat social en les empreses, així com a l’elaboració i implantació d’una Memòria de Sostenibilitat, en aquest cas últim cas amb un pressupost de 360.000 euros, amb ajudes a les empreses de fins a 3.000 euros. En aquest sentit, s’ha destacat l’esforç que s’està realitzant des del departament de RSC de ATEVAL per impulsar i posar en valor les Memòries de Sostenibilitat en el sector.

    Durant la seua intervenció, Rebeca Torró va voler destacar que durant 2021 en el munta’t de les ajudes concedides s’ha observat com de la província de València la Vall d’Albaida és la comarca que més diners va rebre ( 7 milions d’euros) i quant a la província d’Alacant, és L’Alcoià amb 9,4 milions d’euros, “amb el que es visualitza clarament l’aposta del sector tèxtil, predominant en aquestes comarques, per ser cada vegada més competitius, més internacionals i innovadors”.

    La jornada ha sigut clausurada per la Gerent de ATEVAL, Salomé
    Beneyto qui va agrair a les empreses el seu interés i assistència i els va recordar que compten amb ATEVAL per a ajudar-los a tramitar aquestes ajudes.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Generalitat dóna llum verda a la planta solar de Castelló de Rugat amb requisits per a la conservació dels jaciments

    La Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori ha donat l'aprovació inicial a una nova planta solar de 45...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -