21/04/2024 - 17:54
Més

  La falla dels júniors de Sant Josep d’Ontinyent, present en la mostra fallera de la Diputació de València

  Altres notícies

  La falla dels júniors de Sant Josep d’Ontinyent està present en la mostra fallera “Ninots, l’artesania de les Falles” de la Diputació de València, inaugurada esta setmana pel president de la institució provincial, Vicent Mompó, i la vicepresidenta 1ª, Natàlia Enguix. L’exposició recull l’artesania fallera de 14 comarques valencianes, amb peces i panells explicatius de l’evolució artística de les Falles, dins d’un projecte compartit entre la Diputació i el Gremi d’Artistes Fallers de València.

  En concret, el ninot ontinyentí representa el conill del conte d’Alicia en el País de les Meravelles, i va ser el ninot indultat de la falla dels júniors de l’any 2019, ambientada en els personatges del llibre de Lewis Carrol. Cal recordar que abans la falla ontinyentina ja havia estat objecte per primera volta d’una recepció i reconeixement a la Diputació en l’etapa de Jorge Rodríguez al front de la institució provincial.

  La figura ontinyentina inclosa en la mostra que s’ha inaugurat ara va ser creada per l’artista José Sanchis Izquierdo, conegut artista faller que ha estat autor de monuments fallers de categoria especial a València, com ara la falla de la Plaça del Pilar. Sanchis planta falles en Ontinyent des de 2005, i per tant el proper any complirà 20 anys elaborant la falla ontinyentina, interromputs únicament pels 2 anys d’absència per la pandemia.

  La falla dels Júniors d’enguany ja ha estat plantada, sent la primera de tota la Comunitat Valenciana dedicada als xiquets i xiquetes del barri. La falla del moviment júnior, vinculada a la parròquia de Sant Josep, remunta el seu origen a fa 51 anys. L’exposició “Ninots, l’artesania de les Falles” romandrà oberta en el Saló de Reines del Palau dels Scala, seu de la Diputació de València, tornant posteriorment el ninot ontinyentí a la sala expositiva dels júniors on es troben tots els ninots indultats en aquest més de mig segle d’història.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -