La Pobla del duc assumirá desde l’1 de gener de 2017 directament la gestió dels servicis socials generals i la dependència que fins ara es realitzava a través d’una associació de municipis. Com explica la regidora de Benestar Social, Mª Carmen Català «som una població amb 2.500 habitants i capacitat per a assumir la gestió per tal de donar resposta a les noves realitats socials, a les necessitats i expectatives dels veïns».
Per la implantació del nou model, l’Ajuntament ampliarà l’horari d’atenció al públic del treballador social així com la jornada del treballador social per a la gestió dels servicis. Català recorda que «era una mesura que teníem prevista des de l’inici de la legislatura, però que fins ara no s’havia pogut dur a terme».
La prioritat de l’ajuntament de La Pobla de Duc passa per millorar qualitativament l’actual model amb l’ampliació d’equipaments i l’increment de professionals i que l’atenció social esdevinga una eina generadora d’inclusió, cohesió i vincles comunitaris, amb un marcat caràcter de servei públic universal i de proximitat.
El nou model de servicis socials bàsics de La Pobla del Duc encamina una trajectòria d’acció marcada per l’elaboració per part de la regidoria de Benestar Social d’una millora continua en el marc social. «Ens trobem en un punt de planificació per a programar actuacions que milloren el benestar en el nostre poble alhora que posem en valor la potestat autoorganizativa de l’Ajuntament» conclou Català que anuncia la voluntat de subscriure convenis bilaterals amb la Generalitat Valenciana i la Diputació de València per a sol·licitant el finançament que els correspon després de desvincular-se de l’associació de municipis dels que formaven part una vegada ho ha aprovat el plenari.
Font: Ajuntament de la Pola del Duc