08/12/2022 - 17:13
Més
  IniciCulturaFestes i tradicionsEl barri de Sant Rafel acollirà la Festa de Benvinguda de l'Home...

  El barri de Sant Rafel acollirà la Festa de Benvinguda de l’Home dels nassos

  La Festa de Benvinguda de l’Home dels nassos d’aquest any tindrà lloc el matí del 31 de desembre al barri de Sant Rafel d’Ontinyent.

  La programació començarà amb una cercavila, a les 12 hores, que anirà acompanyada de la Colla El Regall i s’iniciarà en la confluència de l’Avinguda d’Almansa amb el Carrer Cassià Fita. Per a l’esdeveniment es convida als xiquets i xiquetes a vindre amb els seus cabets i les closques així com a les escoles infantils.

  Posteriorment, a les 12:30 hores arribarà la cercavila a la Casa Cultura de Sant Rafel. Allí la Colla de Gegants i Cabets organitza “El gran Ball de cabets” amb tots els xiquets i xiquetes i grans que vulguen participar. Dani Miquel, Jesús Barranco, Jordi Silvestre i altres músics locals cantaran la cançó que s’ha compost “ex professo” amb versos de Víctor Labrado. per la seua banda, Salvador Mollà llegirà la crida de l’Home dels nassos. També s’ha preparat un taller perquè els xiquets i xiquetes que vulguen puguen estampar-se i endur-se a casa un mocador de l’Home dels nassos.

  Durant els espectacles i activitats, els col·legis i escoles infantils tindran exposats els dibuixos de l’Home dels nassos que els i les seues alumnes hauran realitzat després de treballar una mica aquest conte a les aules. Amb aquests dibuixos, l’any vinent es realitzarà un xicotet concurs i el dibuix guanyador apareixerà al cartell de la Festa de Benvinguda de l’Home dels Nassos 2017. Per suposat, qualsevol xiquet o xiqueta pot portar el seu dibuix.

  Pel que fa al conte, es poden trobar versions d’aquest a “La Maria no té por” de Francesc Gisbert i “Llegendes valencianes” de Víctor Labrado. L’objectiu de les activitats és mantenir viu un imaginari col·lectiu divers, autòcton i propi.

  Font: Casal Jaume I de la Vall d’Albaida – ACPV

  Redacció TVdigitalOntinyent
  Redacció TVdigitalOntinyenthttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

  El més llegit