Diputació efectua un desbrossament integral al Camí de Sant Esteve i millora l’accessibilitat a l’Ermita

0

L’Ermita de Sant Esteve serà més accessible que mai aquest diumenge en la Romeria del 350 aniversari de la seua construcció. La Diputació de València ha efectuat diverses millores als últims mesos en aquesta zona, que han inclòs tasques de desbrossament integral als laterals dels més de 3 quilòmetres del camí que porta a l’Ermita, que a més ha vist millorada la seua accessibilitat per a persones amb discapacitat física en construir-se una rampa d’accés a la mateixa.

Estes millores havien estat demanades pel President de l’Associació de Llumeners de Sant Esteve, Pepe Bas, a l’alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació, Jorge Rodríguez, qui es va comprometre a estudiar com millorar aquest històric enclau, “que no sols és un dels símbols de la tradició local sinó també és un lloc que rep a diari a desenes de veïns de tota la comarca que acudeixen a aquest entorn a practicar esport”, destacava.

Les tasques de neteja i desbrossament en una superficie de més de 6 hectàries del camí es van realitzar entre els mesos d’abril i maig, tot respectant les espècies protegides i aclarint i podant els pins de la zona. Tot i que al camí l’actuació està finalitzada, està previst que es reprenguen en la tardor les actuacions de millora forestal en els voltants d’esta zona. Quant a la nova rampa d’accés que envolta l’Ermita, permetrà que aquesta puga ser visitada per persones amb mobilitat reduïda.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent, el regidor Jaime Peris ha tingut paraules d’agraïment per a la Diputació per la sensibilitat mostrada davant les peticions realitzades des de la ciutat, i ha recordat que el consistori el consistori està colaborant amb l’organització dels actes del 350 aniversari de l’Ermita que estan tenint lloc estos dies, i que culminaran el proper diumenge amb la tradicional Romeria a l’Ermita.

La programació del cap de setmana d’actes centrals arrancarà hui divendres 8 de juliol a les 23:00 hores, quan tindrà lloc la representació, al teatre Echegaray, del sainet “De Nadal a Sant Esteve” original de Rosana Ferrero i interpretat per la companyia “Asgarro Teatre”, i a continuació es projectarà l’audiovisual “Sant Esteve 350 anys”.

Dissabte 9 de juliol a les 7:30 de la vesprada tindrà lloc la desfilada des de l’Església de Sant Rafel fins el col·legi Rafael Juan Vidal on s’encendrà la tradicional “Foguera”, amb disparada de focs d’artifici. Seguidament els assistents seran convidats a la tradicional “Cacauà”.

Els actes finalitzaran el diumenge 10 de juliol amb la Romeria, la Missa de Campanya, l’esmorzar que serà seguit de les tradicionals cucanyes, carreres de sacs i l’actuació de Pep Gimeno “Botifarra” amb les seues Albades i el “Grup de danses d’Ontinyent”. Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha animat a la ciutadania a gaudir de les activitats previstes i s’ha agraït el treball realitzat des de l’Associació de Llumeners.

Publicitat