13/07/2024 - 12:06
Més

  120 xiquets i joves d’Ontinyent ja gaudeixen de l’Escola d’Estiu Municipal

  Altres notícies

  Un total de 120 xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys d’Ontinyent estan gaudint estos dies de l’Escola d’Estiu Municipal “Escorcolla’m la testa!” al col·legi Lluís Vives. L’escola acull enguany aquesta edició en el barri del Llombo per continuar amb la política d’apropament de tots els serveis a tot el poble. El Consell Local de la Joventut d’Ontinyent, que organitza l’activitat amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha cobert el 100% de les places per a aquest projecte d’oci i cultura.

  Les activitats són compatibles i es complementen amb les de “l’Estiu Esportiu” que organitza la regidoria d’Esports, i els joves de 12 a 16 anys tenen una oferta específica amb el programa “Activa’t”, organitzat també pel CLJO amb la col·laboració de l’Ajuntament.

  Óscar Borrell, regidor d’Educació i Esports, que visitava hui l’Escola d’Estiu amb el President del CLJO, Natxo Úbeda, destacava que la ciutat “ha de donar una oferta educativa de qualitat per al temps d’oci mitjançant el programa d’educació no formal de l’escola d’estiu. Ontinyent té una xarxa d’associacions d’educació no formal que hem d’aprofitar per a l’escola d’estiu, i ens agradaria destacar que els monitors a més de tenir el títol de Monitor de Temps Lliure gaudeixen d’una gran experiència per ser membres de les associacions juvenils que formen el Consell de la Joventut com el Movimiento Juvenil de Santa Maria, Scouts Mafeking, Juniors Sant Carles i Juniors Sant Josep”.

  A l’Escola d’Estiu els més menuts gaudeixen, de 8:30h a 14h, d’activitats i dinàmiques relacionades amb el desenvolupament i escorcorllar la ment que els permet adquirir valors de respecte, cooperació, tolerància, entre d’altres. Això es porta a terme mitjançant jocs cooperatius, tallers, dinàmiques, jocs d’aigua, etc. L’objectiu és que els xiquets i xiquetes desenvolupen el seu raonament, memòria, orientació, càcul, llenguatge, lògica, entre d’altres.

  A més d’això i, per tercer any consecutiu, els joves d’entre 12 i 16 anys poden gaudir del programa “Activa’t”, amb el que col·labora l’IVAJ-Generalitat Jove i l’Ajuntament d’Ontinyent. Aquest es porta a terme en diferents localitzacions de la ciutat i es divideix en 5 blocs temàtics per tal de fer partícips als joves d’activitats socials, mediambientals, culturals, creatives, històriques i esportives a través de tallers, grans jocs d’orientació, esports, eixida a la platja, dinàmiques de resolució de conflicte, etc.

  Finalment, altra de les activitats que es porten a terme des de l’Ajuntament d’Ontinyent i que és totalment compatible amb els horaris de l’Escola d’Estiu Municipal és “l’Estiu Esportiu”. Aquest es desenvolupa durant tot el mes de juliol i la primera quinzena d’agost i té lloc al Poliesportiu Municipal. Hi participen un total de 60 alumnes per quinzena, d’edats que van des dels 6 als 12 anys; a més a més, els responsables del menuts són monitors del programa la Dipu et Beca, estudiants del grau superior d’activitats físiques o de la llicenciatura d’Educació Física. Les activitats es plantegen per anar més enllà dels esports habituals com el futbol i el bàsquet, donant cabuda a altres com, la pilota, activitats aquàtiques o multiaventura.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -