Els residents en les casetes de camp d’Ontinyent a les que s’accedeix pel Camí de la Puríssima podran fer us des d’aquest dijous del camí privat de la Casa Bona per desplaçar-se en cotxe a les seues residències. Davant el greu deteriorament del Camí de la Puríssima pel temporal de pluja dels últims dies, l’Ajuntament ha hagut de gestionar una alternativa per al pas de vehicles a esta zona, que finalment la regidoria de Territori ha trobat en gestionar amb els propietaris del camí privat de la Casa Bona la cessió temporal d’aquest per a l’ús públic.

Es tracta d’un pas de al voltant de 1.000 metres de llargària que connecta el final del Camí de la Puríssima amb la carretera de Moixent pel Portitxol, que aquest dimecres estava sent adequat amb la col•locació de sahorres i que s’obrirà al trànsit aquest dijous pel matí. Una solució que el president del Col•lectiu de Veïns del camí de la Puríssima, Vicent Ferrero, destacava que “era necessària, ja que en no poder passar vehicles la situació era molt delicada, especialment si es donara alguna situació d’emergència entre els al voltant de 500 veïns de la zona”. Ferrero tenia paraules d’agraïment “per l’actuació de l’Ajuntament, molt ràpida i efectiva, que ens permetrà tenir una alternativa de pas des d’aquest dijous”, manifestava.

El regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, apuntava que la solució “volíem que fora sobretot segura, cosa que hem aconseguit comptant amb la bona voluntat i col•laboració dels propietaris d’esta finca. Les obres van a accelerar-se al màxim però hem de demanar paciència als residents perquè és una actuació molt complexa la que tenim per davant”, assenyalava.

El camí de la Puríssima ha estat el més afectat per les fortes pluges dels últims dies a Ontinyent, amb desplaçaments de terra i pèrdua de trams d’asfalt i del ferm que sosté aquest. El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que “aquest ha estat el cas més greu, però des de dilluns hem hagut de fer desenes d’intervencions per facilitar el pas per molts camins, sent necessari l’ús de 7 retroexcavadores cedides per empreses locals a les que agraïm la seua col·laboració”, assenyalava.

Estes màquines han estat retirant murs caiguts, fang i terra dels camins, on ara s’actuarà reposant i recomponent els elements deteriorats. Cuesta explicava que “el 90% dels camins afectats ja estan nets i amb sahorres, al casc urbà ja està tot resolt quasi al 100%, i ara el que anem a fer és seguir treballant perquè a finals de la setmana que ve puga haver tornat tot a la plena normalitat, a excepció del Camí de la Puríssima per les circumstàncies extraordinàries que s’han donat en esta via”, manifestava.

Font: Ajuntament d’Ontinyent