IniciDestacatProgramació completa de la Setmana Santa d'Ontinyent 2022

Programació completa de la Setmana Santa d’Ontinyent 2022

Ací trobaràs tota la informació de les festes i tradicions de la Setmana Santa d’Ontinyent per aquest any 2022.

Programació d’actes i processons Setmana Santa Ontinyent 2022

Programació per a DIJOUS SANT, 14 D’ABRIL:

 • A les 00:00h. Processó del Silenci, a càrrec de la Germanor del Crist de l’Expiració i La nostra Senyora del Patrocini i de la Confraria de la Soledat. Les cofradias i germanors eixiran en la pl. de Sant Roc, per a continuar pel carreró del Palau, placeta del Fossaret, pl. de la Vila, on tindrà lloc el protocol d’inici. Seguirà pels carrers Església, Sant Pere, Trinitat, Roses, pl. Major, Magdalena, Regall, licitada del Fossaret per a finalitzar en l’Arxiprestal de l’Asunción de Santa María.

Programació per a DIVENDRES SANT, 15 D’ABRIL:

 • A les 10:00h. Solemne Processó de Trasllat de la Germandat del Temple.

Des de l’església de San José.

Itinerari: José Iranzo, Puríssima, Morereta, Sant Domingo, Tomàs Valls fins a l’Església de San Miguel. Des d’allí acompanyaren a la Confraria Oració de l’Hort per Tomàs Valls, Sant Jaume, pl. de la Coronació, Rafael Juan Vidal, Av. del Comte de Torrefiel, Magdalena i convent de les monges Carmelites.

 • A les 10:50h. Solemne Processó de Trasllat de la Confraria Oració de l´Hort.

Des de l’Església de San Miguel.

Itinerari: Tomàs Valls, Sant Jaume, pl. de la Coronació, Rafael Juan Vidal, Av. del Comte de Torrefiel, Magdalena i convent de les monges Carmelites.

 • A les 11:00h. Solemne Processó de la Germanor del Crist de l’Expiració i Ntra. Sra. del Patrocini.

Començarà a l’altura del núm. 15 de la C/Sant Antoni on en arribar a l’Ermita de la Concepció eixirà el pas del Crist de l’Expiració i Ntra. Sra. del Patrocini acompanyat per la seua germanor i la seua banda de tambors i cornetes.

Itinerari: Sant Antoni, Av. Francisco Cerdà, José Simó Marín, Dos de Maig, l’Almoina d’Eixea, Josep Melcior Gomis, Maians, pl. Major, Magdalena, Regall, Fossaret, pl. de la Vila i Arxiprestal Asunción de Santa María.

 • A les 11:00h. Solemne Processó de Trasllat de la Santa Faç.

Des de l’església de San Miguel, eixirà la imatge de la Santa Faç acompanyada de la seua Germanor al costat de la confraria del Crist de la Palma i la banda de tambors i cornetes de la Santa Faç.

Itinerari: Tomàs Valls, Sant Jaume, pl. de la Coronació, Rafael Juan Vidal, Av. del Comte de Torrefiel, Magdalena i convent de les Monges Carmelites.

 • A les 11:30h. Solemne Processó Trobada Dolorosa.

Després dels corresponents voltejos de Matracas des de l’església de San Francisco, el pas de Ntre. Pare Jesús Nazareno processionarà pels carrers de: Josep Melcior Gomis, Maians i pl. Major.

Moments abans des de l’església de San Miguel, partirà la imatge de la Dolorosa, portada per la seua germanor.

Itinerari: Tomás Valls, Sant Jaume, pl. de la Coronació, Rafael Juan Vidal, Av. del Comte de Torrefiel i Regall fins a arribar a la pl. Major, on tindrà luegar l’emotiva Trobada Dolorosa.

 • A les 12:00h. Trobada Dolorosa

La Verge farà les seues “cortesies” on s’inclinarà davant del seu Fill. Després de la trobada i seguida en processó per la Germanor del Crist de l’Expiració i Ntra. Sra. del Patrocini, recorreran els carrers Regall i Magdalena fins al convent de les monges Carmelites; licitada del Fossaret i pl. de la Vila, finalitzant en l’Arxiprestal Asunción de Santa María.

 • A les 19:00h. Processó del Sant Enterrament.

Des del convent de les Monges Carmelites eixirà la Creu Guia, seguida per les següents confraries i germanors: Germandat del Temple, Oració de l’Hort, Confraria Assots a Jesús lligat a la Columna, Ecce Homo, Santa Faç, El nostre Pare Jesus Nazareno i Crist de la Palma.

Des de l’Arxiprestal de l’Asunción de Santa María, eixiran les Confraries i Germanors de: La Dolorosa, Crist de l’Expiració i Ntra. Sra. del Patrocini, Sant Sepulcre i La Soledat. Tancarà el Clergat, la presidència de la Junta de Germanors i Confraries i la Associació Tot per la Música.

Itinerari: Magdalena, Av. del Comte de Torrefiel, Rafael Juan Vidal, Plaça de la Coronació, Av, Almaig, Dues de Maig, Sant Josep, Morereta, Prol. Puríssima, Aurora, Sant Antoni, Sant Jaume i pl. Major, on hi haurà una oració final.

Després, cada confraria i germanor en l’ordre de desfilada i en pas de Processó, es dirigiran a les seues respectives esglésies per a depositar els seus passos.

Programació per a DISSABTE SANT, 16 D’ABRIL:

 • A les 11:00h. Ofici de Tenebres. Arxiprestal de l’Asunción de Santa María, organitzat per les Confraries del Crist de la Palma i el Sant Sepulcre.
 • A les 00.00h. En el barri de la Vila, Nit dels Forners. Ens reunirem en la pl. de Sant Roc on esperarem el cant del “Gloria” en l’Arxiprestal de l’Asunción de Santa María; en aqueix moment la Confraria de la Soledat cremarà les “Velles Quaresmes” i tots junts començarem a fer soroll amb ristas de llandes, tambors, tabales, caixes, xiulets i matracas, per a realitzar una alegre cercavila, pel mateix recorregut una vegada acabats els oficis religiosos.

Itinerari: pl. de Sant Roc, carreró del Palau, placeta del Fossaret, pl. de la Vila, Església, Sant Pere, Trinitat, Muralla (per Casa Barberà), Trinitat, Roses per a finalitzar en la pl. Major.

Programació per a DIUMENGE 17 D’ABRIL. PASQUA FLORIDA.

 • A les 11:00h. Processó de la Trobada Gloriosa.

Les Confraries i germanors del Temple, Santa Faç, Ntre. Pare Jesús Nazareno, Dolorosa, Crist de l’Expiració i Ntra. Sra. del Patrocini, i la Soledat es concentraran a l’església de San Francisco per a iniciar la processó amb la imatge del Crist ressuscitat, amb els seus vestits confrares, però sense capirote.

Itinerari: Josep Melcior Gomis, Maians, Morals, pl. de Baix i pl. Major.

A la mateixa hora les Confraries i Germanors de l’Oració de l’Hort, Assots a Jesús en la Columna, Ecce Homo, Crist de la Palma i Sant Sepulcre, es reuniran a l’església de San Miguel, per a iniciar la processó amb la imatge de la Verge de l’Esperança, amb els seus vestits confrares, però sense capirote.

Itinerari: Tomàs Valls, Sant Jaume, pl. de la Coronació, Rafael Juan Vidal, Av. del Comte de Torrefiel i Regall fins a arribar a la pl. Major.

 • A les 12:00h. En la pl. Major se celebrarà l’emotiu acte de la Trobada Gloriosa amb les corresponents cortesies, mentre són llançats milers de caramels. En finalitzar, les imatges tornaran en cercavila a les seues respectives esglésies.
Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular