07/05/2024 - 6:08
Més

    Carmen Montón: “el debat nacionalista de la dreta tracta d’amagar els retalls a l’estat del benestar”

    Altres notícies

    El debat nacionalista que està alimentant la dreta espanyola i catalana només és una eina per amagar els retalls que tant PP com CiU estan fent a l’estat del benestar. Així ho ha manifestat hui a la Diputada socialista en el Congrés Carmen Montón en un acte públic a Castelló de Rugat inclós dins la campanya “La Força de Les Persones”, amb la qual els socialistes valencians estan defenent l’autogovern i el manteniment dels serveis públics valencians, al qual acudien nombrosos militants i simpatitzants de tota la comarca.

    A l’acte, al qual acudia acompanyada pel Diputat a les Corts Paco Signes, i era presentada pel Secretari General del PSPV-PSOE de La Vall d’Albaida i membre de l’Executiva de Ximo Puig, Jorge Rodríguez, qui explicava que amb esta campanya els socialistes “tractem d’explicar que l’autonomia no és el problema, com vol vendre la dreta, i que pot ser la solució amb una gestió adequada, diferent a la nefasta i balafiadora que porta ja 17 anys aplicant el PP a la Comunitat Valenciana”.

    Carmen Montón explicava que el debat “no és qui gasta els diners, si l’Estat o les Comunitats Autònomes, sinò en què es gasten eixos diners”. Per això, davant l’aposta del PP per un model centralista “com el que li havera agradat a Franco”, el PSPV-PSOE reivindica l’autogovern i els serveis públics valencians.

    Carmen Montón denunciava que la dreta “el que realment vol canviar és el principi d’equitat i justicia social que estavem aconseguint”, com es demostra en els retalls en educació, serveis socials, en igualtat o en matèria laboral. Per a la Diputada al Congrés, “al PP no li interesa el model de benestar per a tots”, i els diners que es destinen als bancs en els Pressupostos Generals de l’Estat “els converteixen en uns pressupostos ideològics, arraigats en allò més ranci de la dreta de la dictadura”.

    Per la seua banda, el Diputat a Corts Paco Signes denunciava que “la falta d’ètica” del PP ha convertit la Comunitat Valenciana en la més endeutada d’Espanya, a la qual cada ciutadà deu mes de 5500 euros: “som una comunitat

    totalment intervinguda i hem perdut el nostre sistema financer per culpa d’un govern que ha obligat a les caixes a entrar en negocis ruinosos”, lamentava Paco Signes. El Diputat a Les Corts Valencianes afegia que “el PP i el seu govern ple d’imputats ens ha dut a una crisi no sols econòmica, sinò també política i social”, on els valencians “sóm líders, sí, però liders en fracàs escolar, en deute, en menys llits hospitalari o en fracàs en la aplicació de la Llei de Dependència”.

    Signes feia una crida “a defensar amb rotunditat dels atacs del PP no sols la llengua i les senyes d’identitat valencianes, sinò també l’estat del benestar que volen desmantelar”, concloïa el diputat.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Mobilització de bombers d’Ontinyent, Alzira i Xàtiva en resposta a l’incendi forestal a Aielo de Malferit

    🔥 Última hora: Incendi a Aielo de Malferit! Bombers d'Ontinyent, Alzira, i Xàtiva estan realitzant treballs d’extinció ara mateix junt a 5 mitjans aeris.
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -